28 / 03 / 2024

Tilkicik Koyu'nda liman olur mu?

Tilkicik Koyu'nda liman olur mu?

Bodrum Yalıkavak Tilkicik Koyu'ndaki, turizm tesisi ve konut imarlı 400 bin metrekare arazi üzerine yapılacak yat limanı, tepkilere neden oldu. ÖİB'nin ihalesine üç firma başvurdu.



Bodrum Yalıkavak Tilkicik Koyu'ndaki, turizm tesisi ve konut imarlı 400 bin metrekare arazi üzerine yapılacak yat limanı, tepkilere neden oldu. 


Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, bölgenin birinci derece doğal ve arkeolojik SİT alanı olduğunu, tarihi kaya mezarlarının olduğu gibi işletmeciden başka kimseye bir bulunduğunu söyledi. Dizdar, "Marinanın , yapılmak istendiği yer tamamen Akdeniz foklarının barınma alanı. Burası önce meraydı ve imar izin yoktu. İmar planlarına karşı açılan davalar sürüyor. Rant hırsı; doğa, kültür, tarih ve yaban hayatının önüne geçti. Rant için Bodrum'un değerleri bir bir yok oluyor. Marinalara değil yapılacak yerlere karşıyız" dedi. 


Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz da alınan kararın yıllardır cennet koyları korumak için hazırladıkları ve bakanlıklar tarafından da kabul gören Kıyı Master Planı'na tamamen zıt ve ters bir karar olduğu gibi işletmeciden başka kimseye bir yararı olmayacağını söyledi. Yılmaz, "500 metre ara ile kıyıları marinayla doldurmanın deniz turizmine bir faydası olmadığı gibi onlarca sakıncası var" diye konuştu. Bodrum Küçük Millet Meclisi Sözcüsü Ayhan Ongun ise, böyle bir yatırımdan önce, faydaları ve zararları konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini savundu.


Bu arada iş adamı Ali Şen'in koyda dalış yaparken görüntülediği iki yavru foka 'Ali Baba' adı verilmişti. 



Posta Bodrum





Geri Dön