26 / 04 / 2024

TİM'den Tahran'a 4 bin metrekarelik ticaret merkezi!

TİM'den Tahran'a 4 bin metrekarelik ticaret merkezi!

İran’a ihracat atağı başlatan TİM, başkent Tahran’da 4 bin metrekarelik dev bir ticaret merkezi kuruyor. Binada farklı sektörlerden 60 firmanın bulunacağını söyleyen Başkan Büyükekşi, “Sırada Dubai var” dedi



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Batı'nın yaptırımları kaldırma kararı aldığı İran'da Türk Ticaret Merkezi kuruyor. Uzun zamandır Tahran'da yer arayışında olan TİM, 4 bin metrekarelik bağımsız bir binayı 5 yıllığına kiraladı. Ambargonun kalkmasıyla birlikte 40 milyar dolarlık ithalat potansiyeline sahip olan İran'daki merkezin 2 ayda faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu konuda gerekli işlemlerin sürdüğünü belirtti. Hazır giyim, ev tekstili, deri ürünleri, ayakkabı, iklimlendirme ve otomotiv sektörlerinden 60 şirketin yer alacağı ticaret merkezi için başvuruların beklenenin üzerinde olduğunu açıklayan Büyükekşi, "THY, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'na da yer tahsis edebiliriz. Ancak merkez şu anki konumu itibarıyla showroom, ofis niteliği taşıyor. THY ya da bankaların işlem yapabilmesi için binada ticaret yapılması konusunda izin alınması gerekiyor. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.


BÜYÜK FIRSAT SUNUYOR

Büyükekşi, Tahran'daki ticaret merkezinin yurtdışında atak yapmak isteyen firmalar için büyük fırsat olduğunu söyledi. Burada firmaların bir yıl boyunca ürünlerini sergileyip, ikili ilişkiler geliştirebileceklerinin altını çizen Büyükekşi, "Devlet desteğiyle firmaların önü açılacak. Firmalar müşterileriyle daha yakından iletişim kurabilecek" diye konuştu.


İKİNCİ SIRADA DUBAİ VAR

Türk Ticaret Merkezleri'nin dünyadaki önemli noktalarda büyüyeceğini açıklayan Büyükekşi, "Sırada Dubai, ABD, Çin, Japonya ve Avrupa ülkeleri var. Dubai'de bir bina ile ilgili opsiyonlu anlaştık. ABD'de 3-4 yerde, Çin'de ise Şangay ve Guangzhou'da açacağız" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön