27 / 04 / 2024

Timsah Arena'da yarın ilk maç oynanacak!

Timsah Arena'da yarın ilk maç oynanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Aralık'ta hizmete açtığı 'Timsah Arena'da ilk resmi lig maçı yarın oynanacak.



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Aralık'ta hizmete açtığı 'Timsah Arena'da ilk resmi lig maçı yarın oynanacak. 16.00'da başlayacak maçta Bursaspor, Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışın kurdelasanı kesmesinin ardından yeni stadın ilk maçında Türkiye Şöhretleri ile Bursasporlu Şöhretler karşı karşıya gelmişti. 


Temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan ve, 400 bin metrekare proje ve 190 bin metrekarelik inşaat alanı olan Bursa Büyükşehir stadyumu'na bugüne kadar 230 Milyon TL harcandı. Taraftar, misafir takım, VIP, protokol, basın, loca ile toplam 44 bin koltuk kapasitesi bulunuyor. Stadyumda 207 adet de engelli pozisyonu yer alıyor. 


TEKNİK ÖZELLİKLERİ 


 74 adet taraftar turnikesi, 20 adet VIP, Basın, Loca turnikesi ve 7 adet de engelli turnikesi bulunan statta, 84 adet tribün kapısı bulunurken, stadın 8 dakikada tamamen tahliye edilme imkanı bulunuyor. 644 araç ve 2 otobüslük kapalı otoparkı, 912 araç ve 254 otobüslük açık otoparkı bulunan projede toplam 100 bin 123 metrekare alan otoparklara ayrılmış durumda. Alanları 35 ile 190 metrekare arasında olan 72 adet locanın bulunduğu stadyumda 789 adet tuvalet ile 35 adet büfe bulunuyor.


PROJESİ ÖDÜL ALDI


Dünyada takımın sembolüyle projelendirilen ve timsah görünümünde olan stadyum, uluslararası alanda ses getirecek bir ödüle layık görüldü. Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)' Yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görüldü.



Zaman




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekidle yer aldı...


Temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena, Bursaspor-Trabzonspor maçıyla resmen faaliyete geçiyor. 44 bin kapasiteli statta tribünlerin büyük bölümünün dolması bekleniyor.


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 230 milyon TL harcanarak yaptırılan, 21 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen Timsah Arena, kapılarını resmen bugün açıyor. Bursaspor'un yeni stadında ilk resmi lig maçı bugün oynanacak; saat 16.00'daki mücadelede yeşil-beyazlıların rakibi Trabzonspor olacak. Bordo-mavililer, ligde ilk yarıyı beraberlikle kapattıktan sonra devre arasında iki kupa mücadelesinde kazanarak moral bulurken Bursaspor da 1'i lig, 3'ü kupa mücadelesi olmak üzere son 4 resmi maçında kayıp yaşamadı.


AVRUPA'NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan ve 400 bin metrekare proje ve 190 bin metrekarelik inşaat alanı olan Timsah Arena, toplam 44 bin koltuk kapasiteli. takımın sembolüyle projelendirilen ve timsah görünümünde olan stadyum, uluslararası alanda ses getiren, Avrupanın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)' Yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görülmüştü.


Taraftarlar ayrı ayrı gelecek
 

Bu sezon ilk kez resmi maç oynanacak Timsah Arena'da emniyet, geniş tedbirler aldı. Bursaspor ve Trabzonspor taraftarları iki ayrı güzergahta stada gelecek. Bursaspor taraftarları, Acemler Metro İstasyonu'nda, Trabzonsporlu taraftarlar ise Nilüfer Metro İstasyonu'nda bulunan Ekmer Park'ta toplanacak.


Başkan adayları listesini veriyor

Bursaspor'un Salı günü gerçekleşecek başkanlık seçiminde adaylardan Burhan Ilgın, Cevdet Yıldız, Recep Günay, Ali Ay ile Burhan Vatan, yeni yönetim listelerini bugün Divan Başkanlık Kurulu'na teslim edecek. Salı günkü Genel Kurul'da 4 bin 734 üye oy kullanacak.



Yeni Şafak 


Geri Dön