18 / 06 / 2025

Tiny House arsası almayı düşünenler dikkat!

Tiny House arsası almayı düşünenler dikkat!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tiny House arsası almadan önce atılması gereken adımları açıkladı.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminden sonra ilginin daha da arttığı tiny houselar, kısaca minimal yaşam alanına odaklanan küçük ve taşınabilir evler şeklinde tanımlanıyor. 

Son günlerde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile daha da çok gündeme gelen tiny houselara ilgi giderek artarken, uzmanlar da sık sık tiny houselarkkonusunda vatandaşları uyarıyor.

Yeni bir tiny house almak isteyenler konu ile ilgili araştırmalar yaparken, konu ile ilgili paylaşım da Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül’den geldi.

Arif Güdül resmi X hesabı https://x.com/arifgudulcom üzerinden yaptığı paylaşımda tiny House arsası almadan önce atılması gereken adımları açıkladı.

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül’ün söz konusu paylaşımı şu şekilde:

Tiny House Arsası Aldım

Tiny house arsası ifadesi, kulağa hoş ve modern bir yaşam tarzını çağrıştırsa da, bu terim sizi yanıltmasın. “Tiny house arsası” adı altında pazarlanan birçok yer aslında müstakil, tapulu ve imarlı arsa değildir.

Çoğu zaman bu yerler; hisseli tapulu tarım arazileridir, kooperatif ya da şirket ortaklığı şeklinde düzenlenmiş belgelerle servis edilir. Yani size bir ev yapılacakmış gibi gösterilen alan, aslında plan dışında kalan ve yapılaşmaya kapalı bir tarım arazisidir.

Bu tür yatırımlar genellikle “doğa içinde minimal hayat” sloganlarıyla duygulara hitap ederek pazarlanır. Ancak gerçekler, çoğu zaman hayal kırıklığıyla sonuçlanır. Ne altyapı vardır ne de yasal olarak yapılaşma izni. Üstelik bu hisseli araziler, imar affından veya yapı kayıt belgesinden de yararlanamaz. Yani bir gün yıkım riskiyle karşı karşıya kalmak da mümkün.

Yatırım yapmadan önce şu adımları mutlaka atın:
 
•Tapu kaydını e-devlet üzerinden birebir kontrol edin.
•Parselin plan içinde olup olmadığını öğrenin.
•Hisseli mi, müstakil mi kontrol edin.
•İmar durumu belgesini isteyin.
•Farklı danışmanlardan, harita mühendislerinden ve mümkünse hukuk danışmanlarından görüş alın.

Unutmayın, hayal satmak kolaydır; önemli olan yasal ve güvenli bir yatırım yapmaktır.


Geri Dön