17 / 04 / 2024

Tİre'deki 70 milyon TL'lik stat çürümeye terk edildi!

Tİre'deki 70 milyon TL'lik stat çürümeye terk edildi!

İzmir'in Tire ilçesinde CHP’li belediyeler tarafından 70 milyon liraya inşa edilen stat, oynayacak takım bulunamadığı için kapısına kilit vuruldu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi tarafından yaklaşık 70 milyon lira bedelle UEFA standartlarında bir stadyum inşa etti. Dönemin Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, stada kendi adını verdi. 15 bin kişilik Tire Tayfur Çiçek Stadyumu’nun açılışı ise 15 Nisan 2018’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlendi.

 Tİre deki 70 milyon TL lik stat çürümeye terk edildi!

KENT MERKEZİNE 100 KİLOMETRE UZAK

Akşam Gazetesi'nden Atakan Şen'in haberine göre;  İzmir  kent merkezine 100 kilometre uzaklık mesafede bulunan ve şehrin büyük takımlarının kullanamadığı stadyumdan TFF 3. Lig takımı Tire 1922 Spor Kulübü yararlanıyordu. Ancak takım Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş’a verildi. Aktaş da kulübün adını Buca Futbol Kulübü olarak değiştirdi. Takım Buca’ya taşındı ve stat da sahipsiz kaldı.

 Tİre deki 70 milyon TL lik stat çürümeye terk edildi!

BU SEZON TEK MAÇ OYNANDI

Hiçbir kulübün maçlarını oynamadığı stadın kapıları kapatıldı. Belediye görevlilerinin dönem dönem çim bakımını hayata geçirdiği stadyum, bu sezon bugüne kadar sadece Türkiye Kupası’nda Altınordu ile Konya 1922 arasında yapılan müsabakada ev sahipliği yaptı. 70 milyon TL harcanıp inşa edilen stadyum çürümeye terk edildi.

 Tİre deki 70 milyon TL lik stat çürümeye terk edildi!

AMATÖR TAKIM DA KULLANMIYOR

Yerel seçimler sonrasında Tire Belediye Başkanı seçilen İP’li Atakan Duran ilk iş olarak stadın ismini Tire Gazi Mustafa Kemal Stadı olarak değiştirdi. Duran’ın yeterli taraftar desteği olmadığı nedeniyle amatör ligdeki Tire Belediyespor’un maçlarını 15 bin kişilik statta oynamasına izin vermediği, 4 Eylül Stadı’nda oynaması istendiği iddia edildi.


Geri Dön