23 / 04 / 2024

Tire'deki Bedesten ve Kutu Han restore ediliyor!

Tire'deki Bedesten ve Kutu Han restore ediliyor!

Tire'de restorasyonları süren Bedesten, Yalınayak Hamamı ve Kutu Han'da incelemelerde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda ilçeye pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyledi.




Tire'de restorasyonları süren Bedesten, Yalınayak Hamamı ve Kutu Han'da incelemelerde bulunan  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda ilçeye pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyledi. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Kaymakam Mehmet Demirezer ve Müze Müdürü Enis Üçbaylar'la birlikte restorasyonları süren Bedesten, Yalınayak Hamamı ve Kutu Han'da incelemelerde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, kadim medeniyetlerin tüm izlerinin bu topraklarda görüldüğünü kaydetti. Tire'yi gördükten sonra etkilenmemenin mümkün olmadığını ifade eden Toprak, "İzmir'in dışarıda bilinen yüzü kum, deniz ve güneş turizmi. Bununla birlikte Meryem Ana ve Efes de öne çıkıyor" dedi.


"Etkilenmemek mümkün değil"


İzmir'in turizm çeşitliliğine katkı sağlayacak en önemli ilçelerinden birinin Tire olduğunu belirten Vali Mustafa Toprak, "İnsanlar yeni destinasyonlar ve kimlikli eserler görmek istiyor. Tarihi eserleri gölgeleyen yapılar kamulaştırılacak. Vakıflar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Valiliğimizin YİKOB payından gerekli katkı ve desteği sağlayacağız" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön