19 / 04 / 2024

TİSAN'dan sağlık riski taşımayan yalıtım malzemesi!

TİSAN'dan sağlık riski taşımayan yalıtım malzemesi!

TİSAN, Türkiye'de 2020'de başlayacak olan XPS köpüklerin içeriğinin değiştirilmesi zorunluluğuna karşı alternatif ürün geliştirdi.



Türkiye’de ve dünyada bina yalıtımı başta olmak üzere, inşaatlarda en fazla kullanılan ürünlerden olan XPS köpüklerin içeriğinin değiştirilmesi zorunluluğu yurt dışında bazı ülkelerde başladı.


TİSAN, 2020 yılından itibaren Türkiye’de de yasaklanacak alev geciktiricilere ilişkin yerli alternatif ürün geliştirdi. Her türlü bina inşaatlarında kullanılan XPS’lerin yangına dayanıklı olması zorunluluğu bulunuyor.


TİSAN Mühendislik Plastikleri Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gülsün DÜNYA’ya yaptığı açıklamada, bu yasağın uygulandığı ülkelere ihracat yapmak isteyen ve Türkiye’de yasak öncesi uyum sağlamak isteyen XPS üreticileri için uygun katkı maddesini yerli olarak geliştirip ürettiklerini açıkladı.


Gülsün, inşaatlarda kullanılan XPS köpük üretiminin özellikleri olan şişirme, yalıtım gibi özelliklerin tamamını da karşılayan yeni nesil katkı maddelerini bilinen etken maddeleri kullanarak üretmeyi başardıklarını ve kullanıma sunduklarını belirterek, “Firmalar için Green FR dönüşümünün çok öncesinde yeni nesil alev geciktirici masterbatchleride ürün havuzumuza eklemiş bulunuyoruz. Bu bağlamda ürünleri hem yerli üreticimizin kullanımına sunarak rekabet güçlerini arttırmaya katkı sağlarken hem de global pazarda satış fırsatlarını geliştirmekteyiz” dedi.


Yürüttüğü çalışmaları 2014’ün ilk çeyreğinde tamamlayan TİSAN’ın, küresel düzenlemelere uyumlu yeni nesil alev geciktiricileri elde ettiğini belirten Beyoğlu, şöyle devam etti: “Alev geciktirici HBCD içermeyen masterbatch olarak üretilen TIS FR 07-04-ECO iyi nüfuz etme özelliğindedir. Malzemeye düşük miktar ilavesi ile izolasyon köpüklerinin ekstrüzyonunda kolaylık sağlayarak iyi bir kendi kendini söndürme etkinliği sağlamaktadır. Korozyana dayanıklı, PS bazlı plastikler ile tam uyumlu ve 230°C’ye kadar renk değişimine veya bozulmaya uğramıyor."


Dünya


Geri Dön