27 / 04 / 2024

Titanic Hotels'den Belek'e yeni golf oteli!

Titanic Hotels'den Belek'e yeni golf oteli!

Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, " Belek’te golf temalı otel projemiz var. Üst segment golf hedef kitlesine hitap edecek yeni golf oteli projemiz için çalışmalarımız devam ediyor. " dedi.



Geçen yıl kasım ayında Antalya Belek’te gerçekleştirilen G20 Zirvesi’ne katılan dünya liderleri tatil planlarını yine Belek’ten yana kullanıyor.  ABD Başkanı Barrack Obama’nın dahi kaldığı otele teşekkür mektubu yazdığı Belek bölgesindeki oteller, her ne kadar zor bir sezon geçirse de hizmet kalitesi ve fiyat politikasını iyi dengeleyebilen oteller bu krizi fırsata çevirme başarısı göstermiş durumda. Bölgenin en büyük otellerinden Titanıc Hotels’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün ile sektörü ve turizmdeki yatırımlarını konuştuk. Aygün’ün G20 Zirvesi ve devamında yaptığı açıklama oldukça dikkat çekiciydi. Zirve boyunca dünyanın önde gelen liderlerine ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Aygün, organizasyon sonrası toplantılara katılan birçok ismin tatil için yeniden kendi otellerini tercih ettiklerini söyledi. Aygün “Geçtiğimiz günlerde ise Birleşmiş Milletler Bünyesinde  ‘En az gelişmiş ülkeler toplantısı’ kapsamında 240 ülkenin üst düzey  temsilcilerini Titanic Deluxe Belek’te ağırladık. Bu şekilde baktığımızda yılın 12 ayı boyunca farklı konseptlerde tüm misafirlerimizi ağırlıyoruz ve doluluk oranımızı yüksek tutuyoruz. Bunlara paralel olarak otellerimizin yılın 12 ayı boyunca yoğun hizmet veriyor olması istihdam ettiğimiz personelimizin de uzun süreli bizlerle çalışmasını sağlıyor.Bu da kalitemize büyük katkı sağlıyor” diyerek sohbete başladı...


Turizm sektörüne ne zaman ve nasıl girdiniz?


Yeme içme sektörü ile zaten hizmet sektörünün içindeydik. Bu sektör ile paralel olan yine hizmeti kapsayan turizm alanında ilerlemenin doğru olacağını düşündük. Yeme-İçme tarafında ulaştığımız hızlı ve başarılı büyümeyi tamamlamak ve bir üst boyuta taşımak için konaklama yani turizmin de içinde olmamız gerektiğine karar verdik. Otelciliğe 1992 yılında İstanbul-Şişli’de 55 odalı ilk otelimiz ile başladık. 2003 yılında grubun ilk resort oteli Titanic Beach Lara’yı hizmete açtık. Antalya’da Türkiye’nin ilk konsept otellerinden olan Titanic Beach Lara’nın açılması ile birlikte diğer otelleri de Tıtanıc Hotels markası altında topladık.


Bugüne kadar yapılan yatırımlardan detayları ile bahseder misiniz?


Titanic Hotels adı altında yatırımlarımıza hız verdik. Titanic Hotels olarak şu anda toplam 12 otelimiz bulunuyor. Bunlardan 2 si Antalya’da, 6 tanesi İstanbul’da, 3 ü Almanya Berlin’de 1 i Bodrum’da  hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl Antalya’da yeni bir projemizi hayata geçirdik. Titanic Deluxe Belek otelimizin yanında bulunan Golf alanını da bünyemize kattık ve Titanic Deluxe Belek otelimizde konaklayan golf misafirlerimizi kendi sahamızda ağırlamaya başladık. Mayıs 2016’da hizmete giren Titanic Deluxe Bodrum hizmete girdi. 1977 yılında Berlin’de ilk restoranımızı Hasır Restoran’ı kardeşlerimle birlikte hizmete açtık. Aile işletmesi olarak açtığımız restoran çok kısa sürede büyük bir başarı elde etti ve kısa aralıklarla restoran sayımızı elbirliği ile 15’e çıkardık.


Anadolu’da büyüme hedefiniz var mı?


Ülkemizde şu anda Titanic Hotels markamız ile turizm alanında önemli ve en büyük markaların başında geliyoruz. Şehir ve resort otelciliğinde başarılı şekilde ilerliyoruz. Türkiye’de şu anda İstanbul, Antalya ve Bodrum’daki otellerimiz ile hizmet veriyoruz. Elbette Anadolu’nun farklı noktalarına yeni yatırımlar için de araştırma çalışmalarımız devam ediyor. Yatırıma değen, talep olan bölgelerle ilgileniyoruz. Avrupa, İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük şehirlerin yanısıra Anadolu’da taleplere göre franchasing modelleri oluşturuyoruz.


Hobilerinizden bahseder misiniz?


Uzun yıllardır futbol en önemli ilgi alanım olmuştur. 2015 yılından bu yana Golf ile ilgileniyorum ve çok seviyorum. Balık tutmak da benim için dinlendirici ve keyif verici. Tatil için en sevdiğim rotalar Bodrum, İstanbul, Antalya ve tabiî ki Berlin...


BELEK’E YENİ GOLF OTELİ GELİYOR


Yatırım planlarınız nedir, yurt dışında büyüme hedefliyor musunuz?


Titanic Hotels olarak yeni yatırımlara her zaman sıcak bakıyoruz. Almanya’nın farklı şehirlerinde ve Avrupa’nın farklı ülkelerinde profesyonel iş geliştirme ekibimiz bu konuda ihtiyaçlara göre planlamalar yapıyor. Yeni projelerimiz arasında Belek’te golf temalı otel projemiz var. Üst segment golf hedef kitlesine hitap edecek yeni golf oteli projemiz için çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye, son yıllarda art arda hizmete giren uluslararası nitelikteki golf tesisleriyle, gerçekleştirilen turnuvalarla dünya golf severlerini bir araya getirerek benzerleri arasında niteliklerinin yüksekliğiyle göze çarpan bir golf merkezi konumuna dönüştü. Golf oteli projemizle golf hedef kitlesinin rafine yaşam tarzına hitap eden golf konsepti odaklı yeni otelimizi biran önce hayata geçirmek istiyoruz. Ailenin ikinci nesli de artık eğitimlerini tamamladı ve iş süreçlerinin içinde olmaya başladılar. Onların vizyonu ve önerileri de bizim için önemli.


Star


Geri Dön