24 / 04 / 2024

TL'ye dönüşüm hesaplarında Merkez Bankası'na faiz yetkisi

TL'ye dönüşüm hesaplarında Merkez Bankası'na faiz yetkisi

Bugünkü 31737 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk Lirasına dönüşüm hesaplarında TCMB'ye faiz yetkisi verildi.



Bugünkü 31737 Sayılı Resmi Gazete'de Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi hakkında bir Tebliğ yayımlandı.

TL ye dönüşüm hesaplarında Merkez Bankası na faiz yetkisi

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bugünkü 31737 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'de "Merkez Bankası, bankanın mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkilidir." ifadeleri yer aldı.

Altın hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesine ilişkin olarak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'de de Merkez Bankası'nın, bankanın mevduat hesabına uygulayacağı azami faiz oranını belirlemeye yetkili olduğu bilgisi verildi.

TCMB rezervleri 109,8 milyar dolar oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön