27 / 04 / 2024

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, eski İZFAŞ binasını SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptal edilmesi için dava açtı.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, alınan karara tepki gösterdi. Yargıya gitme kararı alan kurul tarafından yazılı açıklama yayınlandı. 

Açıklamada, Kültürpark'ın 2'inci derece doğal sit ve tarihi sit alanı olduğu hatırlatılırken, değerlerinin korunarak var olan değerlerinin arttırılmasının, en temel amaç olması gerektiği kaydedildi. 

Binanın ticari bir işletmeye tahsis edilmesinin kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bu karar ile Kültürpark başka sermaye gruplarının parça parça taleplerine de açık hale getirildi."


Geri Dön