20 / 04 / 2024

Cengiz Şişman: Kemaliye imar planının iptali için dava açılmalı!

Cengiz Şişman: Kemaliye imar planının iptali için dava açılmalı!

MHP Hendek Belediye Meclis Üyesi Cengiz Şişman, Kemaliye Mahallesi dönüşüm alanında yeri olan vatandaşların haklarının kaybolmaması için, "Kemaliye'de hazırlanan imar planının iptali için dava açılmalıdır" dedi



Hendek Kemaliye Mahallesi halkı, kentsel dönüşüm alanında yapılan imar planıyla ilgili Hendek'te ki meclis üyelerinin kendilerini bilgilendirmediği için eleştiride bulunmuştu. Bunun üzerine bir açıklama yapan MHP'li Meclis Üyesi Mimar Cengiz Şişman kentsel dönüşüm alanıyla ilgili yapılan planın Hendek'te yapılan 1/1000 imar planı ile aynı plan olmadığın söyledi. 


AYNI DEĞİL

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Camili'de askıya asılıp süresi dolduktan sonra indirilen imar planı ile ilgili mahalle halkının bu plandan meclis üyelerinin neden bilgisi olmadığı yönünde ki söylemleri üzerine MHP Meclis Üyesi Mimar Cengiz Şişman açıklama yaptı. Mimar Cengiz Şişman yaptığı bilgilendirme açıklamasında, " Kemaliye Mahallesi'nde yapılan dönüşüm proje çalışmalarında 1/1000 imar planı ile Hcndck'iıı 1/1000 planı aynı plan değildir. Kemaliye Mahallesinde yapılan bölgesel imar planında bizim ve ilçe halkının haberi olmamıştır. Bu plan tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanıp askıya çıkarılmıştır. Kemaliye Mahallesi dönüşüm alanında yeri olan vatandaşlarımızın haklarının kaybolmaması için bir avukata danışarak Kemaliye'de hazırlanan imar planının iptali için dava açılmalıdır" dedi. 


GİZLENDİ

' Planın belediye başkanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlandığını ifade eden Şişman, " Halktan gizlenmiş ve kimsenin haberi olmadan Camili'de askıya asılmış ve itiraz olmadan askıdan indirilmiştir. Hak sahiplerinin bu plana itiraz etme hakkı elinden alınmıştır. Tek yol imar planına dava açmaktır. Bunun da süresi bitmektedir. 

Şunu da söylemeyi kendime vazife kabul ediyorum. Bu yapılan plan ve proje Hendek geleceğini yanlış şekillenmesine sebep olacaktır. Merkezdeki ve plan yapılan bölgedeki sorunlar çok fazla artacaktır. Bu yüzden bu plana bütün Hendek olarak karşı çıkmak ve düzeltilmesini sağlamak gerekir. Kemaliye Malıallcsi'ndcki vatandaşlar da dava açarak bu planı iptal ettirmelidirler" diyerek vatandaşları bilgilendirdi. 


Yeni Haber


Geri Dön