24 / 04 / 2024

TMO 11 Ekim'de 495 bin ton arpa ithal edecek! Arpa fiyatı kaç lira? 5 Ekim 2022 fiyat listesi...

TMO 11 Ekim'de 495 bin ton arpa ithal edecek! Arpa fiyatı kaç lira? 5 Ekim 2022 fiyat listesi...

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hasadın bitmesiyle beraber ithalata start verdi. Diğer taraftan Ekim'e gelinmesine rağmen TMO’nun yem regülasyonu kapsamında ucuz arpa satışına başlamaması da gündeme sık sık geliyor. Arpa fiyatı hangi borsada kaç lira? İşte 5 Ekim 2022 fiyat listesi...



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hasadın bitmesiyle beraber ithalata start verdi. Hasattan sonra ilk ithalata arpadan başlayan TMO, 11 Ekim’de 495 bin ton arpa ithalatı için ihale gerçekleştireceğini açıkladı.

TMO, hasattan sonra ilk ithalata arpa ile start verdi. 11 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek ithalat ihalesi ile TMO tek kalemde 495 bin ton arpa ithalatı yapacak. TMO’nun hasat sürecinde üreticiden 1 milyon ton arpa aldığı öngörülürken, tek kalemde 495 bin ton arpa ithalat edilecek olması dikkatleri çekti. 

TMO 11 Ekim de 495 bin ton arpa ithal edecek! Arpa fiyatı kaç lira? 5 Ekim 2022 fiyat listesi... 

TMO’nun bundan önce yaptığı ithalat ihalelerini kamuoyuna duyuran Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, TMO’nun 11 Ekim tarihinde gerçekleştirlecek ihalesini de ilk duyuran isimlerden oldu. Toy, konu ile ilgili Twitter hesabından gerçekleştirdiği paylaşımında, arpa ithalatına tepki göstererek, “Hani rekoltede sorun yoktu? Rekoltede sorun yoksa bu arpa ihalesi neyin nesi? Kimleri zengin etmek için?” ifadelerini kullandı. Toy, “Madem İhtiyaç vardı neden çiftçimizden sadece 1 milyon ton aldık? 7 milyon tonu çiftçi zarla mı satsın?” diye konuştu. 

Toy, TMO'nun çiftçiden 1 milyon ton arpa alırken, yabancı çiftçiden tek kalemde 495 bin ton arpa ithal edilecek olmasına tepki gösterdi ve "Bu hareket bu seneye hiç yakışmadı TMO. 9 kusurlu hareketten biri olarak görüyorum" dedi. 

TMO 11 Ekim de 495 bin ton arpa ithal edecek! Arpa fiyatı kaç lira? 5 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Diğer taraftan Ekim'e gelinmesine rağmen TMO’nun yem regülasyonu kapsamında ucuz arpa satışına başlamaması da gündeme sık sık geliyor. Un regülasyonu kapsamında ucuz buğday satışı sürerken, makarnalık buğday satışına da start verilmişti. Fakat üreticiden ciddi bir talep olmasına rağmen ucuz arpa satışına başlanmamasına tepkiler geliyor. 

Peki arpa fiyatlarında son durum ne oldu? Arpa fiyatı hangi borsada kaç lira? İşte borsa borsa arpa 5 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön