23 / 04 / 2024

TMO'nun buğdayda çiftçiye ödeyeceği prim destek miktarı belli oldu! Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan para alamayacak

TMO'nun buğdayda çiftçiye ödeyeceği prim destek miktarı belli oldu! Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan para alamayacak

Toprak Mahsulleri Ofisi 2022 buğday ve arpa alımlarında çiftçilere ödenecek prim miktarını açıkladı. Geçtiğimiz ay alım fiyatlarını artıran TMO, çiftçilerin prim ödemelerini alabilmeleri için yapmaları gerekenleri resmen duyurdu.



Geçtiğimiz Haziran ayında buğday ve arpa alım fiyatlarını artıaran Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçilere prim desteği ödeyecek. 

Çiftçilere yapılacak buğday ve arpa destekleme ödemeleri, Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerince ÇKS'ye göre oluşturulacak icmaller esas alınarak Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Ödemeler, bütçe imkanları dahilinde 2022 yılı içinde Bakanlık bütçesinden banka aracılığıyla çiftçilerin hesaplarına aktarılacak.

2022 buğday ve arpa alım sezonunda çiftçilere buğday için kilogram başına 1 TL, arpa için kilogram başına 0,50 TL Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Alım Primi Desteği verileceği açıklandı.

TMO Alım Primi Desteği'ne ilişkin 5802 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Prim desteği kararına göre, 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olarak arpa buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO’ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0,50 lira TMO Alım Primi Desteği adı altında çiftçilere ödemesi yapılacak.

TMO nun buğdayda çiftçiye ödeyeceği prim destek miktarı belli oldu! Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan para alamayacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön