29 / 03 / 2024

TMSF, 27 taşınmazı satışa çıkaracak!

TMSF, 27 taşınmazı satışa çıkaracak!

TMSF, muhammen bedelleri toplamı 100 milyon TL'yi aşan 27 taşınmazı satışa çıkaracak



TMSF, muhammen bedelleri toplamı 100 milyon TL'yi aşan 27 taşınmazı satışa çıkaracak. Gayrimenkullerin 19'u Tahsilat Dairesi, 2'si Tasfiye Dairesi, 6 ‘sı ise İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi tarafından satışa sunulacak 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) muhammen bedelleri toplamı 100 milyon 217bin 464 TL olan 27 taşınmazı satışa çıkaracak. Gayrimenkullerin 19'u Tahsilat Dairesi, 2'si Tasfiye Dairesi, 6 ‘sı ise İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi tarafından satışa sunulacak. Tahsilat Dairesi ile Tasfiye Dairesi'ne ait gayrimenkullerin ihalesi açık artırma yöntemiyle, İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi'ne ait gayrimenkullerin satışı ise teklif alma yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Tahsilat Daire Başkanlığı'na Ait 19 Taşınmaz; 

Muhammen bedelleri toplamı 19 milyon 669 bin 464 TL olan bu guruptaki 19 taşınmazın açık artırması, 30 Haziran 2010 Çarşamba günü, saat 14.00'da başlayacak. İhale, TMSF Binası'ndaki Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Artırmaya katılmak isteyenlerin; satışına katılmak istedikleri her gayrimenkul için, tespit edilen muhammen bedelin yüzde 7,5'i tutarındaki teminatı, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesindeki TR**********************53 numaralı TL hesabına yatırmaları gerekiyor. Teminatın nakit olmaması durumunda ise bankalar ve/veya katılım bankaları tarafından verilen şartsız, kesin ve süresiz nitelikli teminat mektubu veya aynı tutarda Hazine tahvil ve bonoları ve Hükümet'çe belli edilen milli esham ve tahvilat da kabul edilecek. İlgili dekontların, en geç satış günü, satış saatine kadar Satış Komisyonu'na teslim edilmesi yeterli olacak.

İstanbul'da bulunan 20 milyon 987 bin 982 TL muhammen bedelli arsa, bu satışta yer alacak en yüksek değerli gayrimenkul olma özelliğini taşıyor. Diğer taşınmazların 1'i Ankara, 7'si İstanbul, 5'i Eskişehir, 1'i Bilecik, 2'si İzmir, 2'si ise Çanakkale'de yer alıyor. Gayrimenkullerin ikinci açık artırması, 7 Temmuz 2010 Çarşamba günü, aynı saat ve adreste düzenlenecek.   

Tasfiye Daire Başkanlığı'na ait 2 Taşınmaz; 

Bu grupta yer alan 2 gayrimenkulün ihalesi, saat 15.05'te TMSF Binası'ndaki Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Açık artırmaya çıkarılacak olan gayrimenkuller; 35 bin TL değerindeki Kocaeli'nde bulunan Arsa ile 18 bin TL muhammen bedele sahip Ankara'daki Büro'dan oluşuyor. Taşınmazlar birinci satış gününde, gayrimenkullerin muhammen değerleri, satış masrafları ve rüçhanlı alacaklar toplamı üzerinden satışa sunulacak. Bu şekilde bir alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü kalıcı olmak kaydıyla, 07 Temmuz 2010 Çarşamba günü muhammen değerin asgari yüzde 70'i, satış masrafları ve rüçhanlı  alacaklar toplamı üzerinden aynı yer ve saatte açık teklif alma toplantısı yapılacak. Bu şekilde asgari satış oranına ulaşılmadığı takdirde 10 gün süre ile  yazılı teklif alınmaya devam edilecek. Yine asgari satış oranına ulaşılamaması halinde, teklif alma süresinin bitiminden itibaren 20 gün içinde ihaleye katılan ve/veya katılmayanlardan yazılı teklif alınarak  gayrimenkullerin  pazarlıkla satışı yapılacak. Teklif veren alıcıların katılacağı pazarlıkla satış toplantısı “Büyükdere Cad. Prof. Dr. Bülent Tarcan Sok. No:1  Kat:9 Gayrettepe, İstanbul” adresinde  06 Ağustos 2010 tarihinde saat 14.30'da düzenlenecek. Pazarlıkla satışta teklif edilecek en yüksek tutar üzerinden satışı yapıp yapmamaya Müflis T.İmar Bankası T.A.Ş. İflas İdaresi yetkili bulunuyor. Satış, İflas İdaresi'nin onayı ile gerçekleşmiş sayılacak. 
 
İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı'na ait 6 Taşınmaz; 

İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi tarafından satışa sunulacak olan 6 taşınmaz için ise 30 Haziran 2010 Çarşamba günü mesai bitimine kadar teklif alınacak.  Gayrimenkuller arasında en yüksek muhammen değere sahip olan taşınmaz, 65 milyon TL değerindeki Kocaeli'ndeki Sanayi Tesisi. Gayrimenkullerle ilgili daha ayrıntılı bilgiye; www.tmsf.org.tr web sayfasının satış ilanları bölümündeki “30.06.2010 / Teklife Açık Taşınmazlar” linkinden ulaşılabilir. Bu grupta yer alan gayrimenkullerin muhammen bedelleri toplamı 68 milyon 495 bin TL olarak belirlendi. 

Gayrimenkullere teklif verebilmek için;

Teklif sahipleri, www.tmsf.org.tr web sayfasında yayınlanmakta olan Teklif ve Taahhütname Formu'nu formda tarif edildiği gibi, eksiksiz bir şekilde doldurarak ekine istenen belgeleri de ekleyerek imzalayacaklar. 

Teklif sahipleri, teklif ve taahhütname formlarını 30 Haziran 2010 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar (bu tarih dahil) TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Daire Başkanlığı, Büyükdere Cad. Numara 143, Kat:10, Esentepe, İstanbul adresine elden teslim edecekler. Ya da aynı tarihte  mesai saati bitimine kadar yukarıdaki adreste bulunacak şekilde posta ile gönderecekler. 

Teklif sahiplerinin teklif verecekleri gayrimenkule ait muhammen satış bedelinin yüzde 5'i tutarındaki nakit teminatı, T.Vakıflar Bankası İstanbul Avr.Kur.Şubesi nezdindeki TR**********************56  numaralı hesaba yatırmaları gerekiyor. Ardından ilgili dekontu, teminat mektubu vermeleri halinde en az 3 ay süreli geçici Banka Teminat Mektubu aslını teklif sahibine ait diğer belgelerle birlikte aynı adrese son teklif tarihine kadar posta ile göndermeleri yeterli olacak.

Taşınmazlar hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 


Geri Dön