25 / 04 / 2024

TOBB'dan 81 ile 81 okul projesi!

TOBB'dan 81 ile 81 okul projesi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eğitim kurumları projesini aralıksız sürdürüyor. 55 ilde tesis yatırımı yapan TOBB Tunceli'de 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini attı.



Türkiye'nin 81 ilinde 81 okul projesi hedefiyle yola çıkan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eğitim yatırımları devam ediyor. Yeni okul projelerin temeli Tunceli ve Elazığ'da atıldı.


55 ilde eğitim kurumu hedefini tamamlayan TOBB, Tunceli'de 200 kişilik kız öğrenci yurdu inşa edecek. 


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Toplu ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz ve çok sayıda işadamı  Tunceli Kız Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katıldı. 


Vali Osman Kaymak, konuşmasında Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ile 170 milyon liralık yatırım öngören 20 başvuru yapıldığı açıkladı. 


4 bin 50 metrekare alan üzerinde inşa edilecek kız yurdu hakkında konuşan Hisarcıklıoğlu, "Bunu da en iyi Tunceli bilir. Bunu bildiğini de sınavlarda gösteriyor zaten. Tunceli en başarılı iller arasına adını gururla yazdırıyor. Benden de kız öğrenci yurdu istediler. Biz de bu kapsamda valimizin verdiği destekle bunun açılışını yapacağız. İnşallah Tunceli'nin en başarılı kızları buradan çıkacak" dedi.


TOBB heyeti, törenin ardından imam hatip lisesi pansiyonunun açılışı için Elazığ'ın Karakoçan ilçesine geçti.




Dünya


Geri Dön