28 / 03 / 2024

Tokat Kalesi turizme kazandırılacak!

Tokat Kalesi turizme kazandırılacak!

Milattan sonra 5-6'ncı yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tokat Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması planlanıyor. Vali Taşkesen: "İnşallah kısa zaman sonra gerekli restorasyon çalışmalarını yaparak kalemizi turizme kazandıracağız" dedi...



Milattan sonra 5-6'ncı yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tokat Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması planlanıyor. Vali Taşkesen: "İnşallah kısa zaman sonra gerekli restorasyon çalışmalarını yaparak kalemizi turizme kazandıracağız". 


Milattan sonra 5'inci ya da 6'ncı yüzyılda yapıldığı sanılan Tokat Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılması planlanıyor.


Vali Mustafa Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Tokat Kalesi'nin kent için önemli olduğunu belirterek, "Tokat Kalesi ile ilgili restorasyon çalışmalarımız bir süre önce başlamıştı. İnşallah kısa zaman sonra gerekli restorasyon çalışmalarını yaparak kalemizi turizme kazandıracağız" diye konuştu.


Tokat'ta göreve başladığı zaman kalenin aydınlatılması için görevlilere talimat verdiğini anlatan Taşkesen, "Göreve geldiğimizde somut ilk icraatımız, kalenin aydınlatılmasıydı. Artık teknoloji gelişti fakat gelişmiş o teknolojiyi kullanmak zaman alacağı için kendi imkanlarımızla, İl Özel İdare imkanlarımızla orayı aydınlattık. Günümüz teknolojisine ait bir aydınlatma değildi. Projelerimiz hazır, LED lambalarla ışıklandıracağız" diye konuştu.



Sabah Gazetesi 


Geri Dön