29 / 03 / 2024

Tokat'ta eski lojmanlar öğrenci evi olacak!

Tokat'ta eski lojmanlar öğrenci evi olacak!

Almus ilçesinde özelleştirilen kuruluşa ait 37 müstakil lojmanı devralan belediye, yapılacak çalışmanın ardından binaları öğrenci evi olarak hizmete sunacak.



Tokat'ın Almus ilçesinde özelleştirilen bir kuruluşa ait müstakil 37 lojmanı ve tesislerini devralan belediye, bölgede yapılacak düzenlemenin ardından binaları öğrenci evine dönüştürecek.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçe merkezi Siteler Mahallesi'nde 1960 yılında Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) çalışanları için yapılan 37 konut,  kuruma ait bölgedeki hidroelektrik santralinin özelleştirilmesinin ardından Almus Belediyesine devredildi. İşlemler tamamlandıktan sonra belediye 13 dönüm arazi üzerindeki binaları üniversite öğrencileri için barınma merkezi yapmak üzere çalışma başlattı.


Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almus Hidroelektrik Santrali'nin bir süre önce özelleştirildiğini söyledi.


İlçede 1960'lı yıllarda çalışanların barınması için lojmanların yapıldığını anlatan Arıkan, "EÜAŞ çalışanları, yapılan lojmanda kalıyorlardı. 37 lojman 2+1 ve 3+1 olarak yapılmıştı. Bir tane lokal binası da var. Burası toplamda 13 dönüm arazi üzerine kurulu bir alan. Yaklaşık 60 yıldır ilçemizde herkesin gıptayla baktığı bir yerleşim merkeziydi." dedi.


Almus'ta üniversite öğrencilerinin barınma sorununa dikkati çeken ve bunu çözmek için arayış içinde olduklarını belirten Arıkan, bu çerçevede söz konusu alanı "öğrenci evi"ne dönüştürmeyi kararlaştırdıklarını anlattı.


Arıkan, lojmanların öğrenci evi olması için başvurularını yaptıklarını  ifade ederek, şöyle devam etti:


"Belediye meclisimiz de buranın 300 kişilik yurt yapılıncaya kadar öğrenci evi olarak kullanılmasının uygun olacağı görüşüne vardı. Şu anda içinde oturanlara tebligatı yaptık. Onların tahliyelerinin ardından yapılacak çalışma sonrası Meslek Yüksekokulu için öğrenci evi olarak kullanılmasını sağlayacağız. Bunun için de içindekilerin envanterini çıkarıyoruz. Bu çalışmayı bir ay içinde bitirip öğrencilerimizin taleplerini karşılayacağımızı düşünüyorum."


Bölgede yapılan düzenlemenin ardından ilçedeki öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacaklarını aktaran Arıkan, "Her bir konutta altışar kişi kalmak suretiyle yaklaşık 200 öğrencimizin barınma ihtiyacını karşılayacağız." diye konuştu.




AA


Geri Dön