25 / 04 / 2024

Tokat'ta son 15 yılda 5 bin 71 konut projesi başlattık!

Tokat'ta son 15 yılda 5 bin 71 konut projesi başlattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TOKİ aracılığıyla Tokat'ta son 15 yılda 5 bin 71 konut projesi başlattık." dedi.



 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 2007'de vesayet odaklarının cumhurbaşkanı seçtirmemek için tüm unsurlarıyla üzerlerine geldiğini söyleyerek, bu yıl Tokat'ın yüzde 74 ile "milli irade" dediğini vurguladı.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Erdoğan, şöyle devam etti:

 

İstanbul gelişirken Tokat'ın geri kalmadığının,  İzmir  büyürken Çorum ve Sivas'ın ihmal edilmediğini belirten Erdoğan, son 15 yılda Türkiye'nin tamamının geliştiğini, büyüdüğünü, ekonomik, sosyal ve ticari olarak kalkındığını söyledi.

 

AK Parti dönemlerinde yapılan hizmetler ve hayata geçirilen projelerle Tokat'ın nereden nereye geldiğinin çok iyi bilindiğine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

 

"Bin 745 adet yeni derslik inşa ettik, 7 bin 875 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurtları ve 15 adet spor tesisi kazandırdık. Biri 200 yataklı Tokat Devlet Hastanesi olmak üzere 14 hastane, bir ağız ve diş sağlığı merkezi ve 8 adet birinci basamak kuruluşundan oluşan toplam 23 sağlık tesisi inşa ettik. 150'şer yataklı Erbaa ve Turhal devlet hastanelerinin ve Pazar İlçe Hastanesi'nin de yapımı devam ediyor.

TOKİ aracılığıyla Tokat'ta son 15 yılda 5 bin 71 konut projesi başlattık. 2002 yılına kadar Tokat'ta sadece kaç kilometre yol vardı, biliyor musunuz? 16 kilometre yol vardı. Biz ise buna 15 yılda tam 255 kilometre bölünmüş yol ilave ederek, Tokat'ın toplam bölünmüş yolunu 271 kilometreye çıkardık. Şu anda yapımı devam eden toplamda maliyeti yaklaşım 1,5 milyar lira olan 9  yol projemiz var. Tokat çevre yolu köprüleri de yapımı planlanan projelerimiz arasında. Tokat-Turhal arasına yeni bir demiryolu yapmak için çalışmalara başladık."

 

Erdoğan, mevcut havalimanın küçük olduğuna değinerek, şimdi yeni bir havalimanı yapılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam maliyeti 175 milyon, yani 175 trilyon lira olan, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız, şu anda ihale sürecinde. Bu yıl yapımına başlayıp 2020 yılında da tamamlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

 


 


Geri Dön