29 / 03 / 2024

Tokay Zile'de inşaat şirketine satılan çocuk parkının resmini çekmek yasak!

Tokay Zile'de inşaat şirketine satılan çocuk parkının resmini çekmek yasak!

Tokat’ın Zile ilçesinde mahallelilerin itirazlarına rağmen inşaat yapılmak üzere satılan ve hafriyat işlemine başlanan çocuk parkının etrafında adeta sıkıyönetim ilan edildi.



Tokat’ın Zile ilçesinde mahallelilerin itirazlarına rağmen inşaat yapılmak üzere satılan ve hafriyat işlemine başlanan çocuk parkının etrafında adeta sıkıyönetim ilan edildi. En son, 9 Mart’ta bir vatandaş parkın fotoğrafını çektiği gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındı. Bunun üzerine mahalleli basın açıklaması yaparak, “Yaklaşan yanar!” dedi.


Parkta fotoğraf çektiği gerekçesiyle gözaltına alınan 25 yaşındaki Emrah Kazanır hakkında, “iş yeri dokunulmazlığını ihlal” suçundan işlem yapıldı. Aynı gün Zile Polis Merkezi’nde alınan ifadesinde, “Evime giderken önceden çocuk parkı olan yerin kepçeyle kazıldığını görünce merak ettim. Baktım, başka bir eylemim söz konusu değildir” dedi. Kazanır ifade işleminden sonra serbest bırakıldı.

Zileliler bu gözaltıdan bir gün sonra avukatları Sultan Aktaş’ın öncülüğünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, park hakkında açılan davanın sürdüğü belirtilerek, “Bu arada parkına sahip çıkan mahallelilerin parka yaklaşmasına dahi izin verilmemektedir. Öyle ki mahalleli şüpheli kabul edilerek, haklarında her gün bir tutanak düzenlenerek, karakola ifade vermeye çağrılmaktadır. En orjinali de dün yaşanmıştır. Parkın resmini çekmeye çalışan bir mahalleli yaka paça gözaltına alınmıştır. Parkına sahip çıkan Zileliler yılmayacaktır” denildi. 


NE OLMUŞTU?

Zile’nin Dinçerler Mahallesi’nde yıllardır çocuk parkı olarak bilinen arazi, ilçe belediyesince 3 Temmuz 2013’te imar değişikliği yapılarak, meskene dönüştürülmüştü. Ardından 29 Eylül 2014’te Gökmen Atıcı adlı kişiye satılmıştı. Avukat Aktaş’ın başvurusu üzerine alınan tedbir kararı daha sonradan kaldırılmıştı. Aktaş da Tokat İdare Mahkemesi’ne başvurarak, yürütmenin durdurulmasını istemişti. Ne var ki bu talep reddedilmişti. Aktaş kararı Danıştay’a taşırken, Atıcı’ya ait iş makineleri parka girmişti. Aktaş öncülüğünde toplanan mahalleli parka gidip makinelerin önüne oturmuştu. Yapılan basın açıklamasına rağmen parktaki ağaçlar kesilmişti. Ardından Atıcı, mahalleli hakkında “çalışma özgürlüğünü tehdit, haksız işgal, yasadışı gösteri, halkı toplumsal ayaklanmaya teşvik ve ölümle tehdit” iddialarıyla suç duyurusunda bulunmuştu.


Avukat Aktaş, parkın yanı sıra Yunus Emre Mahallesi’nde Kadriye Albayrak üzerine kayıtlı mülkün ilkin parka, sonra da mesken yerine dönüştürülüp 29 Eylül 2014’te satıldığını kaydederek, iki satıştan ötürü Zile Belediye Başkanı Lüftü Vidinel ile karara imza atan belediye meclis üyeleri hakkında “görevini kötüye kullanmak” iddiasıyla şikayetçi olmuştu.



Radikal


Geri Dön