16 / 04 / 2024

TOKİ 1 milyonuncu konutunu teslim ediyor!

TOKİ 1 milyonuncu konutunu teslim ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 1 milyonuncu konutun anahtarını teslim edeceklerine dikkat çekti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Akçay Barajı Alternatif İçme Suyu ve Hidroelektrik Santrali, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle inşaatında sona gelinen diğer projelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde açıklamalarda bulundu. 
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 1 milyonuncu konutun anahtarını teslim edeceklerine dikkat çeken Kurum, Sakarya'daki yatırımları da değerlendirdi. Kurum, şehrin tarihi bir güne şahitlik ettiğine ve yeni eserlerle tanıştığına vurgu yaptı. 

TOKİ 1 milyonuncu konutunu teslim ediyor!

Bakan Kurum, yaklaşık 2,6 milyar Türk Lirası değerindeki 157 yatırımın hizmete sunulduğuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde ülke ve millet için gece gündüz çalıştıklarına dikkat çekti ve şu açıklamalarda bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yorulmuyoruz. Her gün başka bir şehrin sabahına varıyor, her gittiğimiz yerde başka bir heyecan kucaklıyor, kuşanıyoruz. İlk günkü aşkla, şevkle hizmet etmeye devam ediyoruz. 81 il, 973 ilçemizde, ülkemizde on yıllar sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu eser siyasetinin en güzel örneklerini ortaya koymanın, bu cennet vatanımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehirlerimizi, millet bahçeleri, sosyal konutlar, kentsel dönüşüm projeleriyle tarihi kent merkezlerinin ihyası, yeni sanayi alanlarımızın inşasıyla model şehirler haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sakarya'mıza son 19 yılda 7,6 milyar lira değerinde çevre ve şehircilik yatırımı yaptık."

TOKİ 1 milyonuncu konutunu teslim ediyor!

Sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili de dikkat çekici açıklamalar yapan Murat Kurum, "2000'li yılların başından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı sosyal konut seferberliğinde yerel mimarinin hakim olduğu mahalle kültürünün, yine orada Ayşe ablanın, Fatma ablanın beraber aynı sokakta yaşayabildiği, amcalarımızın, teyzelerimizin hatıralarını yine canlandırabildikleri projeler geliştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle tüm Türkiye'de 19 yılda yaptığımız 1 milyonuncu konutun anahtar teslimini yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Kurum, bu projelere ülke genelinde devam ettireceklerine vurgu yapan Kurum, 81 şehirde 81 milyon metrekare yeşil alan hedefiyle millet bahçesi projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, Sakarya Stadyumu'nun yer aldığı alanı da yeşil alan ve millet bahçesi haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. 

TOKİ 1 milyonuncu konutunu teslim ediyor!

Toplam 64 bin metrekare büyüklüğündeki alanda millet bahçesini vatandaşların hizmetine açtıklarına dikkat çeken Kurum, "Bir millet bahçesini de inşallah bugün açıyor olacağız. Amacımız, sizlerin duasını almak için gece gündüz çalışmaktır" diye konuştu.

TOKİ 1 milyonuncu konutu teslim etmeye hazırlanıyor! 


Geri Dön