26 / 04 / 2024

TOKİnin ürettiği konut sayısı

TOKİnin ürettiği konut sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1 milyonuncu konutu teslim etmek için hazırlanıyor. TOKİ, ülke genelinde toplam 24 bin 503 sosyal donatıya imza attı. 

TOKİ 1 milyonuncu konutunu teslim ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 1 milyonuncu konutun anahtarını teslim edeceklerine dikkat çekti.

TOKİ 1 milyonuncu konutu teslim etmeye hazırlanıyor! 

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın zaman içerisinde TOKİ'nin 1 milyonuncu konutu teslim edeceğini açıkladı.

TOKİ 1 milyonuncu konutu 2021'in başında teslim edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin konuştu. Kurum, TOKİ'nin 18 yılda 975 bin konut ürettiğini belirtirken, 1 milyonuncu konutun 2021'nin başında teslim edileceğini dile getirdi.

TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 1 milyona yaklaştı!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’na sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin ürettiği konut sayısının 1 milyona yaklaştığını söyledi.

TOKİ, 975 bin konuttan 438 binini dar ve orta gelirliler için inşa etti!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş yaptığı açıklamada TOKİ'nin en yararlı ve en verimli hizmet sunan kurumlardan biri olduğunu belirtti.

TOKİ 5 milyon vatandaşı ev sahibi yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 5 milyon vatandaşımız  TOKİ  tarafından inşa edilen konutlarda oturuyor" dedi.

Konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine ilerliyoruz!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut TOKİ'nin konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine doğru ilerlediğini söyledi.

TOKİ son 18 yılda 860 bin konut inşa etti!

Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen Uluslararası İnşaat Çalıştayı'nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "TOKİ, son 18 yılda 860 bin konut yaptı" dedi.

TOKİ 837 bin konut rakamına ulaştı!

Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırlayan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin 837 bin konut rakamına ulaştığını söyledi.

TOKİ 7 bine yakın sosyal konut inşa etti!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin bugün 79 ilde 800'e yakın aktif şantiyede, yıllık yaklaşık 12 milyar lira yatırım yapan büyük bir kuruluş olduğunu belirtti.

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

TOKİ'nin vadettiği konutları tamamlaması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

TOKİ verilerine göre kısa sürede teslim edilmesi planlanan konut sayısı 25 bin adet. Bu sayı 650 bin konut sözünün sadece yüzde 8'ini oluşturuyor. Peki TOKİ'nin vadettiği konutları tamamlaması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

TOKİ’den son dakika müjdesi! 30 bin konutun inşaatı başlıyor! İşte ilk kazmanın vurulacağı tarih!

Türkiye’yi vuran deprem bölgesinde yaptığı hiç bir konut yıkılmayan TOKİ’nin, depremzedeler için yapacağı 30 bin konut için tarih belli oldu. İşte müjdeli haberin detayları…

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru sayısı 5 milyonu geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ'nin 2022 sosyal konut projeleri için yapılan başvuruların 5 milyonu aştığını söyledi.

İşte TOKİ sosyal konut projesinin yapılacağı güncel liste

TOKİ’nin uygun fiyatlı konut projesinin hangi il ve ilçelerde yapılacağı kesinleşti. Peki, TOKİ’nin 2022 uygun fiyatlı konut projesinden hangi şartlarda faydalanılabilir. TOKİ’den kimler ev alabilir? İşte TOKİ’den nasıl ev alırımın cevabı:

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

TOKİ'den ucuz konut almak için hesap yapanlara kötü haber geldi! Fiyatlara büyük zam geldi

TOKİ'nin 81 ilde konut projelerine başlayacağının açıklandığı bugünlerde gelen son dakika haberi moralleri bozdu. Geçen ay 8 bin 656 TL olan konutların metrekare fiyatlarında bu ay yüzde yüzün üzerinde artışlar oldu. Bu artışların TOKİ projelerine de yansıyacağı öğrenildi.

Bakan Nebati'den ucuz ve indirimli konut formülü: TOKİ'nin olmadığı yere böyle girilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yerel yönetimlerin destek vermesi halinde özellikle İstanbul'daki konut ihtiyacını bu yıl içinde karşılayacaklarını belirtti. Nebati, TOKİ'nin giremediği yerlerdeki küçük müteahhite destek verileceğini açıkladı.

TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler?

TOKİ gurbetçi konut projesiyle yurt dışında yaşayan ve Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için İstanbul’da yeni bir projeye imza atıyor. Peki, TOKİ gurbetçi konut başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar…

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

TOKİ'nin ürettiği 51 bin evden 678'i alt gelir grubuna yönelik!

TOKİ'nin İstanbul projeleri değerlendirildiğinde bitirilen 50 bin 918 konuttan yalnızca 678’inin alt gelir grubuna yönelik inşa edildiği belirlendi.

TOKİ için konut kredisi nasıl çekilir? 

Türkiye genelinde dar gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ'nin uygun fiyatta konut satışları devam ediyor. Peki, TOKİ için konut kredisi çekilebilir mi? Hangi bankalar TOKİ için konut kredisi veriyor? İşte detaylar...

Karabağlar Belediyesi'nden TOKİ'nin Uzundere'deki konut ihalesine tepki! 

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı, Muhittin Selvitopu, TOKİ'nin Uzundere'deki konut inşası için ihaleye çıkmasına tepki gösterdi.

TOKİnin ürettiği konut sayısı Haberi

TOKİnin ürettiği konut sayısı

Sosyal devlet anlayışıyla 2003 yılından günümüze konutu bulunmayan dar gelirli vatandaşlara az peşinat oranı, düşük taksit miktarı ve uzun vade fırsatlarıyla ev sahibi olma imkanı sunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1 milyonuncu konutu teslim etmek için hazırlanıyor. 

Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Güündoğmuş'un haberine göre; 2003 yılından günümüze kadar 1 milyon konut hayata geçiren TOKİ, 5 milyondan fazla vatandaşı konut sahibi yaptı. 

Bu çerçevede TOKİ, 1 milyonuncu anahtarı, 7 Temmuz Çarşamba günü Ankara Sincan'da gerçekleştireceği törenle sahiplerine kavuşturacak. 1 milyonuncu konutun anahtarını, törene katılımı gösterecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesi planlanıyor. 

Törende ayrıca canlı bağlantı kurularak 7 bölgede yer alan bir TOKİ projesine bağlanılıp, anahtar teslimlerinin ve kurdele kesiminin yapılması amaçlanıyor.
 
Bağlantı kurulacak...