20 / 04 / 2024

Konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine ilerliyoruz!

Konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine ilerliyoruz!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut TOKİ'nin konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine doğru ilerlediğini söyledi.



Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. Toplantıda konuşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut konutların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  TOKİ  ve Altındağ Belediyesi iş birliğinde inşa edildiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, idarenin görevinin sosyal konut üretmek olduğunu dile getiren Ömer Bulut, 17 yıl içinde inşa edilen konutlarda yaklaşık 4 milyon vatandaşın oturduğunu söyledi.

TOKİ'nin konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine doğru ilerlediğini söyleyen Ömer Bulut, "50 bin ve 100 bin konut projelerimiz de hızla devam etmektedir. 81 ilde toplamda 402 projede başlatılan bu konutlar, çağdaş şehircilik usullerine uygun, nitelikli, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, içinde meydanı, camisi, yolları ve sosyal donatıları bulunan bu konutlar yatay mimari ve mahalle kültürü anlayışıyla inşa edilmektedir." dedi.

Kamu kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu eğitim, sağlık, güvenlik ve spor gibi hizmet binaları ve tesislerinin yapımında da etkin görev aldıklarına değinen Bulut, şöyle konuştu: "Şehirlerimizin gelişmesine katkı sağlamaktayız. Bu çerçevede 24 bin derslikli 1096 okul, 75 bin kapasiteli 193 öğrenci yurdu, 267 hastane, 1132 ticari ünite, 234 kamu hizmet binası, 19 stadyum ve 775 cami olmak üzere toplamda 16 bin 783 donatı inşa edilmiştir. Şehirlerimizin iyileştirilmesi, konutların yenilenmesi ve sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması için TOKİ olarak Türkiye genelinde büyük çaplı kentsel dönüşüm projeleri yürütüyoruz. Bu amaçla özellikle afet riskinin ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu alanlarda, farklı ihtiyaçları ve değişimleri göz önüne alarak bu projeleri yerel yönetimlerle birlikte geliştiriyoruz.

Afet Riskli Alanların, tarihi kent merkezlerinin, sanayi alanlarının ve yapı ömrünü tamamlamış, fonksiyonunu yitirmiş bölgelerin iyileştirilmesi yönünde yaptığımız çalışmalar kapsamında TOKİ tarafından şimdiye kadar 158 bin 410 konut inşa edilmiştir. Halen kentsel dönüşüm kapsamında 40 ilde 110 Kentsel Dönüşüm/Yenileme Projesi yürütülmektedir. Bu konudaki hedefimiz her yıl 30 bin kentsel dönüşüm konutunu inşa etmektir."

Şehirleri daha yeşil hale getirmek için millet bahçeleri de inşa ettiklerini hatırlatan Bulut, bugüne kadar TOKİ tarafından 11 millet bahçesinin yapımının bitirildiğini, 34 millet bahçesinin inşasının devam ettiğini, 16 millet bahçesinin de ihale sürecinde olduğunu söyledi.

TOKİ Başkanı Bulut, 96 millet bahçesinin de tasarım aşamasında olduğunu belirterek, toplamda 156 millet bahçesi inşa edeceklerini belirtti.

Konuşmalardan sonra Bakan Kurum, programa katılan  Ankara  Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız ve Emrullah İşler, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'la 451 konutun temelini attı.

TOKİ'den 16 bin 249 lira peşinatla konut fırsatı!


Geri Dön