26 / 04 / 2024

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru sayısı 5 milyonu geçti!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru sayısı 5 milyonu geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ'nin 2022 sosyal konut projeleri için yapılan başvuruların 5 milyonu aştığını söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geldiği Konya'nın Ereğli ilçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatını da ziyaret etti. Konya'da ilçe merkezinde esnafla da bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşlarla sohbet ederek talep ve isteklerini de dinledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ereğli Belediyesi ziyaretini gerçekleştirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Ereğli Hizmet Binası'nda muhtarlarla buluştu.

TOKİ PROJELERİNE 5 MİLYONU AŞKIN BAŞVURU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir gazetecinin, muhalefetin sosyal konut projelerine yönelik eleştirisini anımsatması üzerine, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 81 ilde 20 yıldır sosyal devlet anlayışıyla çalıştığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yalnızca konut yapmadığını dile getiren Bakan Kurum konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru sayısı 5 milyonu geçti!

Bakan Murat Kurum, yaptığı açıklamada konutun dışında yeşil alanlarıyla, parklarıyla, sosyal donatılarıyla 26 bin sosyal donatıyı da içinde yapmış bir kuruluştan bahsettiklerini söyledi. 

Yaptığı açıklamada 20 yıllık süreçte 1 milyon 170 bin konutu yapmış, vatandaşına teslim etmiş bir kuruluştan bahsettiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, bu iradeyi ortaya koyanın da Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyerek, "Bütün dünyanın durduğu ve sosyal devlet anlayışının rafa kalktığı dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız milletimize 500 bin sosyal konut, 250 bin sosyal konut arsası ve 50 bin iş yerinden oluşan 800 bin bağımsız birimlik, 'ilk evim, ilk iş yerim' projesini sunmuştur. Milletimiz büyük bir teveccüh göstermiştir ve 5 milyonu aşkın başvuru karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız, konut yapılacak arsa sayısını da bir milyona çıkarma talimatı verdi. Inşallah onu da çalışıp milletimizle paylaşacağız." dedi.


Geri Dön