25 / 04 / 2024

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı. Peki TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Sivas" programında önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada vatandaşların Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine de büyük bir teveccüh gösterdiğine değinen Bakan Murat Kurum, Sivas'ta, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine bugün itibarıyla başvuru sayısı 28 bin 750'ye ulaştığını dile getirerek,  vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda konut inşa edilecek arsa çalışması yürüttüklerini ve başvuruların 10 Ekim'de başlayacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıntıları detaylı bir şekilde kabine toplantısından sonra paylaşacağını dile getirdi. 

Bakan Murat Kurum, konut inşa  edilecek olan arsa sayısının Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla 1 milyona çıkarttıklarını anımsatarak altyapısı tamamlanmış 1 milyon konut yapılabilecek arsayı 81 il ve ihtiyaç gördükleri ilçelerde yapacaklarını kaydetti. 

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada burada da elektriğini, suyunu ve yollarını yapmak suretiyle vatandaşların en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacını karşılayacak adımları atacaklarını dile getirerek, inşallah arsa ile alakalı da çalışmaları devam ettireceklerini söyledi. 

25 Ekim'de Ankara'da 5 bin konutun temelini atmak suretiyle vatandaşlara söz verdikleri şekliyle 2 yıl içerisinde konutlarımızı tamamlayıp teslim edeceklerini de söyledi.


Geri Dön