24 / 04 / 2024

TOKİ, 975 bin konuttan 438 binini dar ve orta gelirliler için inşa etti!

TOKİ, 975 bin konuttan 438 binini dar ve orta gelirliler için inşa etti!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş yaptığı açıklamada TOKİ'nin en yararlı ve en verimli hizmet sunan kurumlardan biri olduğunu belirtti.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler devam ediyor.   AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, TOKİ'nin en yararlı ve en verimli hizmet sunan kurumlardan biri olduğunu belirtti.

TOKİ'nin sadece zengin kesimlere hitap ediyormuş gibi bir algı oluşturulmak istendiğini söyleyen Güneş, "TOKİ, bu zamana kadar 975 bin konut yapmış. Daha önceki dönemlerde TOKİ'nin vatandaşlarımıza ev yapıp da vermişliği çok azdır. TOKİ, 975 bin konuttan 438 binini dar ve orta gelirliler, 153 binini alt yoksul grubu için yapmış." dedi.

Güneş, TOKİ'nin, sosyal projeler yanında kendine finansman sağlamak için projeler yaptığını, bu kapsamdaki konut sayısının ise 21 bin civarında olduğunu söyledi.

Çevreye büyük önem verdiklerini dile getiren Güneş, bu doğrultuda yakın zamanda yasalaştırılan düzenlemeyle poşetlerin ücretli hale getirildiğini, bunun takdire şayan bir adım olduğunu belirtti.

Güneş, "Çevremizin korunması için bize görev düşüyor. Ayrıca su kullanımıyla ilgili tasarruf yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Yer altı sularımız azalıyor." diye konuştu.

CHP  Adana  Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Kuzey Anadolu fay kuşağındaki 18 il, 82 ilçe ve 500 köyün doğrudan 5 ve üzeri deprem üretecek fay üzerinde yer aldığına değinerek, bu fay hatları üzerinde bilimsel çalışmalarla bir zon oluşturularak alandaki yapıların derhal boşaltılması ve kentsel dönüşüme tabi tutulması gerektiğini söyledi. Şevkin, bu konuya ilişkin bir fay yasasının Meclis'e getirilmesini talep etti.

Kanal İstanbul Projesi'nin gündemde olduğunu dile getiren Öztunç, "Kanal İstanbul ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı konuşmayacak da kim konuşacak? 'Bu, bir devlet projesi' diyorsunuz ama 2021 bütçesinde yok." diye konuştu.

MHP  İzmir  Milletvekili Tamer Osman Ağaoğlu, İzmir'deki depremin ardından yüreklerin İzmir ile çarptığını belirterek "Elindeki tüm imkanlarla İzmir'imize çıkarma yapan devletimiz, bütün dünyaya birlik ve beraberlik dersi vermiş, gösterdiği dayanışmayla tüm ulusları kendisine hayran bırakmıştır." dedi.

Depremden sonra İzmir'de kentsel dönüşümün yapılacağını belirten Osmanağaoğlu, İzmir'in ilerleyen süreçte tarihin en büyük kentsel dönüşümüne sahne olacağını belirtti.

Yerinde ve rezerv alanında toplam 5 bin konutun projelendirilmesinin tamamlandığını dile getiren Osmanağaoğlu, söz konusu konutların yapımına bir ay içinde başlanacağını, İzmirlilerin sıcak ve güvenli konutlarında bir yıl içinde oturmalarının sağlanacağını söyledi.

 

TOKİ'den 519 lira taksitle ev sahibi olma fırsatı!


Geri Dön