28 / 03 / 2024

TOKİ Silivri'de ayda 961 liraya ev satıyor!

TOKİ Silivri'de ayda 961 liraya ev satıyor!

TOKİ İstanbul Silivri'de mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için bin 356 yeni konutu kura yöntemi ile satışa çıkardı. Peki TOKİ Silivri konut başvuruları ne zaman?



Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre;  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, "Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) yapılan yazılı açıklamada, TOKİ Başkanı Ergün Turan, inşasına başlanan 1356 sosyal konutun dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlara dönük projelendirildiğini belirtti.


TOKİ İSTANBUL SİLİVRİ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ İstanbul Silivri projesinde başvurular 18-29 Haziran 2018 tarihleri arasında sona erecek. Başvurular sonunda 11-12 Temmuzda yapılacak kura çekilişi ile ev sahiplerinin belli olacağını belirten Turan, 198 bin TL’den başlayan konut fiyatlarında taksitlerin en düşüğünün 961 TL'den başlayacağını söyledi. 934 konutun alt gelir grubu, 422 konutun ise orta gelir grubunda bulunan vatandaşlara satılacağını vurgulayan Turan, "Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz" dedi.


TOKİ SİLİVRİ KONUTLARI İÇİN AYLIK TAKSİT 961 LİRA

Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar gelirli vatandaşlar için yıllardır ’dost eli’ yaklaşımıyla hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Turan, "İstanbul Silivri'deki konut bölgemizde bugün yeni bir aşamaya geldik. Bin 356 konutumuz için talep toplamaya başladık. Projemiz içerisinde yer alan 2+1 nitelikte 934 konutumuzu daha önce hiç konut sahibi olmamış dar gelirli vatandaşlarımıza sunacağız. Konutlarımız alt gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendi. Vatandaşlarımız 198 bin TL ve 961 TL taksitle konut sahibi olabilecek'' diye konuştu.


Geri Dön