25 / 04 / 2024

TOKİ İzmir Kınık'ta dar ve orta gelirliler için konut yapacak!

TOKİ İzmir Kınık'ta dar ve orta gelirliler için konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi TOKİ, Kınık’ta dar ve orta gelirli vatandaşlar için 275 konut inşa edecek. Şimdiden 380 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Sadık Doğruer. “Kınık’ın değeri arttı.



Tabelanın asılmasıyla bölgedeki araziler değer kazandı” diye konuştu.Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Kınık'ta hayata geçireceği 275 konutluk proje için çalışmalar başladı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, şimdiden 380 kişinin başvuru yaptığı belirterek "Bu projeyle Kınık'ın değeri arttı. Tabelanın asılmasıyla bölgedeki araziler değer kazandı. Tamamen dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yapılacak konutlar üç katlı olacak. Taksitlendirme ve ödemeler, evlerde oturmaya başlandıktan sonra gerçekleştirilecek" dedi. 


Binali Yıldırım'a teşekkür 


Projenin kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Başkan Doğruer, "Uzun süredir beklediğimiz ve çalışmalarını yürüttüğümüz bir konuydu. Hemşehrilerimiz de merakla bekliyordu. Belediye olarak arazi tahsisini yaptık. Planlar onaylandı. Her şey tamam. Jeolojik etüt sonrası inşaat çalışmaları hızlanacak. Kısa sürede vatandaşlarımızın konutlara geçmesini istiyoruz. TOKİ'nin Kınık projesine emeği geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi. 


Başvuru belediyeye yapılıyor 


Başvuru ve talepleri Kınık Belediyesi tarafından organize edilen proje için şimdiye kadar 380 talep alındı. Belediye Halkla İlişkiler Birimi'ne verilen dosyalar TOKİ'ye gönderilecek. Kurum, başvuranları, vatandaşların maddi durumuna ve koşullarına göre sıraya koyacak. 


Taksit ödemeleri eve girdikten sonra başlayacak


Kınık Türkcedit Mahallesi'nde 67 bin metrekare alanda yapılacak konutlar için Kınık Belediyesi daha önce araziyi TOKİ'ye devretmişti. Zemin artı iki olmak üzere toplam 3 kat yapılacak projenin ayrıntıları de belli oldu. Projeye göre 275 adet 2+1 ve 3+1 konut inşa edilecek. Proje kapsamındaki 3+1 evler 18 ayda bitirilecek. Konutların tamamı bittiğinde vatandaşlar içinde oturmaya başladıktan sonra ödemeye başlayacak. Taksitlendirmeler ise 120 ay ve 180 ay olarak gerçekleştirilecek. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Kınık çıkışına yakın bölgede yapılacak konut alanında proje kapsamında ayrıca sağlık ocağı, cami, okul ve alışveriş alanları inşa edilecek. Projede yürüyüş alanları, çocuk park alanı ve otoparklar da yer alacak.


Yeni Asır


Geri Dön