27 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman bitiyor?

TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman bitiyor?

Dar gelirlileri konut sahibi yapan TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Türkiye'nin bazı illerinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar için başvuruları başlattı. Peki TOKİ 100 bin konut başvuruları ne zaman bitiyor?



Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 100 bin yeni konut inşa edecek. Peki,  TOKİ  başvuruları ne zaman bitiyor?

Hürriyet'te yer alan habere göre, mega kent İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin 81 kentinde inşa edilecek 100 bin sosyal konuta vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Projede yer almak isteyenlerin, 2 oda 1 salon konutlar için 500 lira, 3 oda 1 salon konutlar için 1000 lira başvuru ücreti ödemesi gerekiyor. Gözler şimdi başvuruların sona ereceği tarihte...

100 bin konut için e-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, TOKİ tarafından değerlendirilecek ve başvuruya engel bir durum yoksa ödeme süreci başlatılacak. Bu aşamada başvuru yapan kişinin T.C. Ziraat Bankası nezdinde Türk Lirası (TL) olarak açılmış bir cari hesabı varsa, müsait olan hesabından otomatik olarak 500 TL tahsil edilecek.

Türk Lirası olarak açılmış bir cari hesap bulunmaması halinde başvurunun tamamlanması durumunda ilgili banka şubesinde başvuru sahibi adına bir cari hesap açılacak ve ilgilinin hesabından otomatik olarak 500 TL tahsil edilecek. Söz konusu hesapta başvuruyu takip eden ilk iş günü mesai saati sonuna kadar yeterli miktarda bakiye bulunmaması halinde ise başvuru geçersiz sayılacak.

Başvuru sahibinin hak sahibi olmaması durumunda başvuru bedeli söz konusu hesaba iade edilecek.

100 bin sosyal konut çerçevesinde 2 oda 1 salon evler 140 bin-180 bin TL, 3 oda 1 salon evler ise 160 bin-210 bin TL fiyat aralığında satışa sunuldu. Projelerden aylık 894 lira ödemeyle konut sahibi olunabiliyor.

SON BAŞVURU 15 OCAK

TOKİ’nin resmi iinternet sayfasında yer alan açıklamaya göre, başvuru yapacakların T.C. vatandaşı olup, proje il/ilçe sınırları içerisinde yaşıyor olması, kendisinin eşinin ve velayetleri altındaki çocukların üzerinde herhangi bir tapu kaydının olmaması ve en fazla hane halkı aylık gelirinin 5 bin 500 TL olması gerekli.

Söz konusu açıklamada, ayrıca şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerine ödeme kolaylığı sağlandığı ve başvurular için son tarihin 15 Ocak 2020 olduğu açıklandı.

2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut imkanı sunan projede asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlar, TOKİ aracılığıyla yapılacak evlere uzun vadeli, kiradan daha ucuz bir maliyetle sahip olabilecek.

 

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ 100 bin ucuz konuta bir haftada 469 bin talep!


Geri Dön