26 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin konut İstanbul, Ankara ve İzmir kurası ne zaman?

TOKİ 100 bin konut İstanbul, Ankara ve İzmir kurası ne zaman?

TOKİ kura çekimiyle ilgili tarih araştırmaları başladı. Başvuru ücretini bankalara ödeyip başvurularını tamamlayan birçok vatandaş şimdi ise kura çekiminin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ İstanbul Ankara ve İzmir kurası ne zaman?



Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul, İzmir,  Ankara  dahil 81 ilde gerçekleştireceği 100 bin yeni sosyal konut projesinde başvurular geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Türkiye'de yüz binlerce vatandaşın başvuru yaptığı  TOKİ  kuraları için heyecanlı bekleyiş sürerken, vatandaşlar da kuraların ne zaman çekileceğini merak etmeye başladı. İşte, konu ile ilgili tüm merak edilenler...

Hürriyet'te yer alan habere göre; depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasına sahip olacak sosyal konutlara toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı. Söz konusu konutlar için kura çekiminin şubat ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

TOKİ kuralarının tam tarihinin ilerleyen günlerde açıklanacağı düşünülüyor. Konu hakkında resmi açıklama henüz gelmedi.

1 MİLYON 211 518 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteği tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştiren "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"ne toplam 1 milyon 211 bin 518 kişi başvuru yaptı.

Yatay mimariyle, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun İstanbul başta olmak üzere 81 ilde 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 bin sosyal konut için 16 Aralık 2019'da başlayan başvurular 15 Ocak tarihinde sona erdi.

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasına sahip olarak yapılacak projeye Türkiye'de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubelerine kabul edildiği projeye toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuruda bulunuldu.

Proje kapsamında en çok başvuru İstanbul'a yapıldı. İstanbul'dan 375 bin 953, İzmir'den 75 bin 288, Gaziantep'ten 69 bin 686, Bursa'dan 56 bin 142 ve Ankara'dan 18 bin 38 kişi başvuru yapıldı.

TOKİ KONUTLARI KİRAYA VERİLİR Mİ?

TOKİ'nin şartnamesine göre alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç sona erene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranıyor, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir. Standart konut projelerinde ise konut sahipleri konutlarını kiralayabiliyor. 

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön