18 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin konut kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ 100 bin konut kuraları ne zaman çekilecek?

Dar gelirli vatandaşları en sahibi yapan TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuruları devam ediyor. Peki TOKİ 100 bin konut kuraları ne zaman çekilecek?




TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi'ne başvuru süreci tüm hızıyla sürerken, başvuruların ardından kura çekiminin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Diğer bir yandan henüz başvurularını yapmayan çok sayıda vatandaş söz konusu projenin başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki,  TOKİ  100 bin konut kuraları ne zaman çekilecek?

Hürriyet'te yer alan habere göre, e-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, TOKİ tarafından değerlendirilecek ve başvuruya engel bir durum yoksa ödeme süreci başlatılmış olacak.  Bu aşamada başvuru sahibinin T.C. Ziraat Bankası nezdinde Türk Lirası (TL) olarak açılmış bir cari hesabı varsa, müsait olan hesabından otomatik olarak 500 TL tahsil edilecek.

Türk Lirası olarak açılmış bir cari hesap bulunmaması halinde ise, başvurunun tamamlanması durumunda ilgili banka şubesinde başvuru sahibi adına bir cari hesap açılacak ve ilgilinin hesabından otomatik olarak 500 TL tahsil edilecek. Söz konusu hesapta başvuruyu takip eden ilk iş günü mesai saati sonuna kadar yeterli miktarda bakiye bulunmaması durumunda başvuru geçersiz olacak.

Başvuru sahibinin hak sahibi olmaması durumunda ise başvuru bedeli söz konusu hesaba iade edilecek.

SON BAŞVURU 15 OCAK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, başvuru yapacakların T.C. vatandaşı olup, proje il/ilçe sınırları içerisinde yaşıyor olması, kendisinin eşinin ve velayetleri altındaki çocukların üzerinde herhangi bir tapu kaydının olmaması ve en fazla hane halkı aylık gelirinin 5 bin 500 TL olması gerekiyor.

Söz konusu açıklamada, ayrıca şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerine ödeme kolaylığı sağlandığı ve 100 bin sosyal konut için başvuruların 15 Ocak 2020 tarihinde sona ereceği belirtildi.

2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut imkanı sunan projede asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlar, TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara uzun vadeli, kiradan daha ucuz bir maliyetle sahip olabilecek.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ 100 bin konut kura çekim tarihi henüz belli değil. Konuya dair net tarih bilgisi açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

 

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön