20 / 04 / 2024

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 2020 yılında inşa edeceği 100 bin sosyal konut projesi için başvuru süresi yarın sona eriyor... Peki TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 2020 yılında inşa edeceği 100 bin sosyal konut başvuruları devam ediyor.  TOKİ  sosyal konut projesinin başvuruları yarın sona erecek. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvurularında sona yaklaşılırken, başvurularını yapan adaylar heyecanla kura çekilişini bekliyor, henüz başvuru yapmayanlar ise son güne kadar işlemlerini halletmek istiyor.

100 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünü barındıran ve yatay mimari esasıyla yapılacak olan TOKİ sosyal konutlarına sahip olma şartları, evlerin modelleri, uygulama özellikleri, ödeme ve vadeyle ilgili tüm ayrıntılar açıklandı. Başvuru sürecinin de devam ettiği TOKİ sosyal konut projesinde evlerin 1 ile 1,5 sene içinde teslim edileceği bilgisi verildi. TOKİ başvuruları T.C.Ziraat Bankası A.Ş.'nin proje ilinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile gerçekleştirilecek.

Yatay mimari anlayışıyla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında yapılacak olan 100 Bin Sosyal Konut için 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular yapılacak.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

TOKİ kura çekilişine dair detaylar henüz paylaşılmadı. 15 Ocak'ta başvuruların tamamlanmasının ardından konu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

TOKİ 2020 ucuz konut başvuruları yarın sona eriyor!

TOKİ 100 bin konut başvuruları 1 milyonu aştı!

 


Geri Dön