24 / 04 / 2024

TOKİ 20 stat ile 10 bin kişilik kapalı spor salonu inşa edecek!

TOKİ 20 stat ile 10 bin kişilik kapalı spor salonu inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Karabel: Gençlik ve Spor Bakanlığı ile müştereken yapılan çalışmalar neticesinde spor tarihinin en kapsamlı yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. 20 stat ile 10 bin kişilik kapalı spor salonu hizmete sunulacak...




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile müştereken yapılan çalışmalar neticesinde spor tarihinin en kapsamlı yatırımlarının gerçekleştirildiğini belirterek, bu kapsamda İdare'nin 20 statla 10 bin kişilik kapalı spor salonunu Türk sporunun hizmetine sunacağını söyledi.


Karabel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin çalışma metotları, hızlı organize olabilme kabiliyeti ve mevzuatıyla güçlendirilmiş bir kuruluş olduğunu ifade etti.


"TOKİ, bu açıdan kısa sürede iş bitirebilme yeteneğine sahiptir" diyen Karabel, İdare'nin kısa sürede iş bitirebilme yeteneği ve gücünü, stat inşaatlarında da gösterdiğine dikkati çekti.


TOKİ'nin 2016 UEFA kriterlerine uygun 52 bin seyirci kapasiteli İstanbul Türk Telekom Arena Stadı'nı tamamlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığına teslim ettiğini anımsatan Karabel, 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadı'nın da tamamlanarak Türk sporunun hizmetine sunulduğunu dile getirdi.


Karabel, Mersin Stadı'nın 20-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları'na yetiştirildiğini ve görkemli açılışıyla sporcuların hizmetine sunulduğuna işaret etti.


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile müştereken yapılan çalışmalar sonucunda 19 stadyumla 10 bin kişilik kapalı spor salonunun yapılmasına karar verildiğini belirten Karabel, "İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı tamamlanarak hizmete sunuldu. Bunun yanı sıra 11 stadyumun ihalesi gerçekleştirilerek inşaatlarına başlandı. İhale ve hazırlık aşamasında ise 7 stadyum bulunuyor" dedi.


-TOKİ 955 spor salonu inşa etti


Karabel, İdare'nin stat projelerinin dışında 955 spor salonu uygulaması bulunduğunu da vurgulayarak, "Bu spor salonlarının 434'ünü Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokoller çerçevesinde 521'ini de  TOKİ  olarak yaptığımız konut uygulamaları kapsamında gerçekleştirmekteyiz" diye konuştu.


-2020 olimpiyatlarının en güçlü adayı İstanbul


İstanbul'un Madrid ve Tokyo ile 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday olduğunu hatırlatan Karabel, İstanbul'un bu 3 şehir arasında en fazla şansa sahip olduğunu söyledi.


Türkiye'nin oyunları alması halinde olimpiyat köyü başta olmak üzere gerekli tesislerin TOKİ tarafından yapılacağını ifade eden Karabel, şöyle devam etti:


"Ülkeler olimpiyatları aldıkları zaman TOKİ muadili bir kuruluş kurup inşa faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Kısa sürede iş bitirebilme yeteneği ve gücüne sahip, son 10 yıl içinde 596 bin 600 konut inşa eden TOKİ, olimpiyatları almamızda önemli bir şans olacaktır."


Karabel, 80 ülkenin TOKİ'den konut inşası konusunda destek ve danışmanlık istediğini bildirdi.


Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonuna İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan teknik sunumun son derece başarılı geçtiğine dikkati çeken Karabel, TOKİ'nin uluslararası statüsü ve becerisi dikkate alındığında tesislerin zamanından önce teslim edilebileceğini vurguladı.


"Tesisler zamanından önce teslim edilerek, işletmeye alma, test etme, antrenman ve alışma süreleri için de yeterli zaman sağlanacaktır" ifadesini kullanan Karabel, olimpiyat ve paralimpik inşaat programı ve finansmanının hükümet tarafından garanti edildiğini ve gerekli fonun ayrıldığını sözlerine ekledi.


-Statlar hakkında 


Mersin stadı, tamamlanarak hizmete açıldı. Afyonkarahisar, Malatya, Trabzon, Sivas, Eskişehir, Samsun, Antalya, Gaziantep, Adana, Sakarya ve Kocaeli'ye yapılacak statların ihaleleri tamamlanarak, inşaat aşamasına geçildi.


Hazırlık ve ihale aşamasında ise 7 stadyum bulunuyor. Hatay'da yapılması planlanan statlar ihale aşamasına getirildi. Ankara, Diyarbakır, Batman,  İzmir  (2) ve Edirne’de inşa edilmesi planlanan statlar da hazırlık aşamasında. Bu statların ihalelerinin gerçekleştirilmesinin ardından inşa çalışmalarına başlanacak.


AA


Geri Dön