24 / 04 / 2024

TOKİ 20 yılda 1 milyon 300 bin konut üretti!

TOKİ 20 yılda 1 milyon 300 bin konut üretti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 100. Yıl Millet Bahçesi Temel Atma Töreni’nde "Son 20 yılda dünyada eşi benzeri yok TOKİ'mizle 1 milyon 300 bin konut ürettik." dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kurum, 100. Yıl Millet Bahçesi Temel Atma Töreni’ne katıldı. Bakanı Murat Kurum, katıldığı törende birbirinden önemli açıklamalar yaptı. 

Yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Bakan Murat Kurum, Pütürge'de,  Battalgazi'de, Doğanyol ve Kale'de depremin ardından hızla 7007 konutun inşasına başladıklarını söyledi. Deprem sonrası kentsel dönüşüme giren ve teslimi henüz yapılmayan konutların çok yakında teslim edileceğini belirterek şunları söyledi:

"Avrupa'da da dünyanın birçok ülkesinde de afetler oluyor, seller oluyor, heyelanlar oluyor, depremler oluyor. Ama görüyoruz ki günlerce, aylarca enkaza bile ulaşamıyorlar. İşte bizim burada vatandaşlarımızla o sağlamış olduğumuz gönül birliği, el birliği sayesinde hep birlikte bize inandılar bize güvendiler. 20 yıldır inandıkları gibi biz de onları hiçbir zaman mahcup etmedik. Ve yine hamdolsun şu ana kadar başlatmış olduğumuz 7 bin 7 konuttan 4 bin 400'e yakınını teslim ettik. Kalanları da önümüzdeki aylarda siz kıymetli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

TOKİ 20 yılda 1 milyon 300 bin konut üretti!

"SON 20 YILDA, DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK TOKİ'İMİZLE 1 MİLYON 399 BİN KONUT ÜRETTİK"

TOKİ'nin bugüne kadar Malatya'da yaklaşık 5,5 milyar lira değerinde 14 bin 600 konut ve sosyal donatı kazandırdığını belirterek şu cümleleri kurdu:

"Bu da aslında depremle mücadele açısından çok çok önemli. Hem kentsel dönüşüm yapıyoruz hem deprem dönüşümü yapıyoruz. Yine Malatya'mızda, Beylerderesi'nde çok sorun olmuş, kangren olmuş ve burada da kentsel dönüşümle alakalı vatandaşımızın yıllardır beklediği alandaki bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde inşallah sona geldik. Burada da vatandaşlarımızla birlikte inşallah en yakın zamanda anahtarlarımızı teslim ediyor olacağız. Tabii Malatyalı dar gelirli vatandaşlarımız için Malatya'da konutlar yapmaya devam ediyoruz. Kardeşlerimizi, engelli kardeşlerimizi, şehit ve gazi yakınlarımızı ev sahibi yapmak için, Malatya merkez, Yazıhan ve Kale'de 709 sosyal konutumuzu da inşa ediyoruz. Son 20 yılda, dünyada eşi benzeri yok, TOKİ'mizle 1 milyon 300 bin konut ürettik. Bunların hepsi sosyal konutlar, hepsi vatandaşlarımızın oturabilmesine, ev sahibi olabilmelerine imkan sağlamak amacıyla yapılmış projeler."

TOKİ'den 3 ile 2.123 yeni konut geliyor! O illerde yaşayanlara müjde! 

TOKİ'den 717 yeni konut geliyor! Bu 4 ilde yaşayanlara müjde! 

TOKİ'den 1.092 yeni konut müjdesi! Bu 4 ilde yaşayanlar dikkat! 


Geri Dön