29 / 03 / 2024

TOKİ 200 bin yeni konutun temellerini ne zaman atacak?

TOKİ 200 bin yeni konutun temellerini ne zaman atacak?

TOKİ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dar gelirli aileler ve emekliler için müjdelediği 200 bin yeni konutun temellerini yakında atmaya başlayacak.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, dar gelirli ve emeklilere konut müjdesi verdi. Toplu Konut İdaresi'nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirten Turan "TOKİ ilk kurulduğu yıllarda, 1984-2002 yılları arasında bu fonksiyonu tam icra edememiş. 18 yılda sadece 43 bin konut icra etmiş. Fakat 58. hükümetle 2002'den itibaren başlatılan konut hamlesi ile beraber, bugüne kadar 700 bine yakın vatandaşımızı konut sahibi yaptı" dedi. İnşa edilecek 200 bin ekstra yeni konut ile başta emekliler olmak üzere, dar gelirli vatandaşları 250 TL taksitle yuva sahibi yapmak için faaliyetlerini hızlandırdıklarını söyleyen Turan şöyle konuştu: "2023 yılı için hedefimizi 1 milyon konut olarak belirlemiştik; emeklilerimize dönük projelendirdiğimiz özel kontenjanlarla bu hedefi 200 bin yukarı çektik. Şu ana kadar 680 bin konutu tamamladık. Bu şu demek 2023 yılına kadar yaklaşık 500-550 bin ilave konut üreteceğiz. Tamamen alt ve orta gelir grubuna yöneliktir. Dolasıyla amacımız 2023 yılında 5.5 milyon insanımızı ev sahibi yapmaktır." 


GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR 

Türkiye'de yaklaşık 10.5 milyon emekli vatandaşının olduğunu belirten Turan, "Emekli vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya yönelik, devletin her kademesinde, arazi üretiminde de bir seferberlik ilan edildi. Anadolu'nun farklı illerinde başlattığımız konut satışlarında emeklilerimize özel kontenjan ayırıyoruz. Pek çok şehrimizde emeklilerimize yüzde 25'e yakın kontenjanla ve uzun vadeli ödeme koşularıyla konut satışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 33 vilayetteki valilikler, belediyeler ve emekli dernekleri ile görüşmeler yaptıklarının altını çizen Turan "Batman'da sadece emekli vatandaşlarımıza bin 272 adet konutun teslimini yapıyoruz. Bu vatandaşlarımız Batman'da yaklaşık 204 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi oluyorlar" dedi. Turan  TOKİ  projelerinde vatandaşların evlerine taşındıktan sonra taksit ödemeye başladığını vurguladı. 


Sabah Ankara


Geri Dön