26 / 04 / 2024

TOKİ 2020 yüzde 20 indirim kampanyası başlıyor!

TOKİ 2020 yüzde 20 indirim kampanyası başlıyor!

TOKİ borcunu erken ödeyerek tapusunu hemen almak isteyenler için 2020 kampanyasına başlıyor. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almayı isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim sunulacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca borcunu erken ödeyerek tapusunu hemen almak isteyenler için bu yılki indirim kampanyasına başvurular başlıyor.

Anadolu Ajansı'ndan Zehra Aydın Turapoğlu'nun haberine göre; borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almayı isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim fırsatı sağlanıyor.

Yüzde 20 indirim kampanyasından, bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar faydalanabiliyor. Borcun tamamını kapatmayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasını kullanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 6 Mayıs-19 Haziran tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihin ardından yapılacak borç kapatmalarında indirim geçerli olmayacak. 

- Kampanyadan yararlanma şartları

Kampanyadan yararlanacak konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihinden sonra TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borçlarının bulunmaması şartı aranıyor.

Kampanyadan, geri ödeme taksidi 2018'in kadar başlamış konut ve iş yerlerinin sahipleri faydalanacak. İndirim kampanyasından taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler yararlanamayacak.

İndirimden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi çekebilecek. 

TOKİ 2020'de indirim kampanyası yapacak mı?

TOKİ'nin indirim kampanyasından 15 bin kişi yararlandı!


Geri Dön