23 / 04 / 2024

TOKİ 2020 ucuz konut kura çekilişleri bugün başlıyor!

TOKİ 2020 ucuz konut kura çekilişleri bugün başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilecek 100 bin sosyal konut projesi için kura çekilişleri bugün  başlıyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tedbirleri kapsamında inşa edeceği projelerin kura çekilişlerini ileri bir tarihe erteleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 100 Bin Yeni Sosyal Konutun kura çekilişlerini bugün itibariyle başlatıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle inşa edilecek olan "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde 23 Mart 2020'de Koronavirüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında ara verilen hak sahipliği belirleme kura çekimleri için heyecan dorukta.

24 Şubat 2020 tarihinde  İzmir  Karabağlar projesi ile başlayan  TOKİ  2020 projeleri kura törenleri koronavirüs tedbirleri kapsamında 12 Mart tarihinden itibaren vatandaşların katılımına kapalı olarak noter huzurunda yapıldı.

TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan 100 bin yeni sosyal konut 2020 kura çekimi törenleri, hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesinde yaşanacak sağlık risklerini engellemek için 23 Mart 2020 itibarıyla ertelendi.

Kuralar bugün başlıyor

Koronavirüs tedbirleri dahilinde bankalar kurada hak sahibi olamayan vatandaşların şubeye gitmeden başvuru ücretlerini geri alabilmelerine imkan veren tüm çalışmalar tamamlandı. Bu tedbirler kapsamında kura çekimleri başvuru yapan vatandaşların katılımına kapalı olarak, noter huzurunda yapılacak.

Bugün itibariyle başlayacak olan TOKİ 100 bin konut kura çekimleri Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) sosyal medya hesaplarından (Twitter, Facebook, YouTube) canlı olarak yayınlanacak.

TOKİ 100 bin konut projelerinde bugün sırasıyla Manisa Köprübaşı 75 konut, Manisa Akhisar 125 konut, Manisa Salihli 150 konut ve Denizli 118 konut projeleri için kura çekimleri yapılacak.

TOKİ 100 bin yeni konut projelerine başvuru yapan vatandaşlar tüm kura takvimine www.toki.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

 

Bu illerde yaşayanlara ucuz konut müjdesi!


Geri Dön