19 / 04 / 2024

TOKİ 267 konutu satışa çıkardı!

TOKİ 267 konutu satışa çıkardı!

Dar gelirli vatandaşlar TOKİ sayesinde ev sahibi olma fırsatını yakalıyor. TOKİ tarafından yayımlanan ihale ilanına göre İstanbul, Manisa, Bursa ve Balıkesir'in yer aldığı illerdeki 267 adet konut için satış yapılacak. 



TOKİ dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Aralarında İstanbul, Bursa, Balıkesir ve Manisa'nın bulunduğu illerde  TOKİ  tarafından 267 konut için ihale ilanı yayımladı. TOKİ tarafından satışa sunulacak olan 267 adet ucuz konut için başvurular Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubeleri üzerinden kabul edilecek. İhalenin yapılacağı güne kadar yapılan başvuruların tümü kabul edilecek. İhalede 70 bin liradan başlayan fiyatlarla konutlar satışa sunulacak.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, ihale yönetimi ile satışa çıkacak konutların açık artırma 30 Temmuz 2019, Salı günü TOKİ'nin İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu ve Balıkesir Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 13.00 itibari ile başlayacak. Açık artırma içi n teklif isteyenler internet üzerinden de Emlak Yönetim internet sitesi üzerinden tekliflerini iletme hakkına sahip olacak.

TOKİ İstanbul projeleriyle 117 konut satacak

Satışı düzenlecek 267 konutun 117'si İstanbul'da yer alıyor. İstanbul Ataşehir TOKİ satışı için 53 adet konut stoku ayrıldı. Bu konutlar hemen teslim olarak satılacak. İstanbul Başakşehir Kayabaşı konut projesi ile ise 64 adet konut TOKİ açık artırma yöntemi ile satılacak.

Ayrıca, ihalede konut satın almaya hak kazanan kişiler yüzde 40 tutarını peşin olarak ödeyecek kalan tutar için ise 120 ay vadeli konut alma seçeneklerinden yararlanabilecek.

TOKİ Bursa açık artırma ihalesi ile konut satışı yapılacak

TOKİ Bursa İznik konut projesiyle hemen teslim 10 konut satışa çıkarılacak.Ayrıca, Orhangazi ve Osmangazi ilçelerinde de 26 adet ucuz TOKİ alt gelir grubu konut projesi satışa sunulacak.

Proje başvuryu yapabilmek için başvuru sahibinin gereklilikleri; 

T.C. vatandaşı olması,
Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4.800 TL olarak uygulanmaktadır.),
Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

1. Kategori olan"Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin" ,
2. Kategori olan"En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın"
3. Kategori olan "Emekli Vatandaşlar"ın
4. Kategori olan "Diğer alıcı adaylarının"
başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

Başvuru belgeleri şunlardır

Başvuru sahipleri,
Kimlik Fotokopisi,
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"
Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),
Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, ibraz edeceklerdir.

Kura çekilişlerinde şehit aileleri, harp ve vazife mallulleri ve dul ve yetimler kuraya katılmadan konuy alma hakkına sahip olacak. Fakat bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının %25'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir. Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.

- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerin konutları,
- Engelli Vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası
- Emekli Vatandaşlarımızın Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası,
- Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası

 

TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman yapılacak?


Geri Dön