26 / 04 / 2024

TOKİ 3 ilde sanayi sitesi kuruyor!

TOKİ 3 ilde sanayi sitesi kuruyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, sosyal konut üretmenin yanı sıra konut dışı alanlarda yatırım yapmaya devam ediyor. TOKİ, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'da sanayi siteleri kurmaya hazırlanıyor. 



TOKİ'nin yeni sanayi siteleriyle üretimde verimliliğin artırılması, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması hedefleniyor.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  TOKİ  tarafından Sanayi Sitesi Projeleri kapsamında Bolu, Diyarbakır ve Aksaray'a üretimde verimliliğin artırılması, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması için sanayi siteleri kuruluyor.
 

TOKİ, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nin projelendirme süreci başladı. 

 

567 bin metrekarelik alana kurulacak Bolu Büyük Sanayi Sitesi ile Bolu genelindeki küçük ölçekli esnafın da daha nitelikli bir alana taşınması amaçlanıyor. 

 

- Diyarbakır'a modern oto sanayi sitesi 

TOKİ'nin Diyarbakır 4'üncü Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi iş birliğiyle hayata geçireceği sanayi sitesi de kentin ve gelişen sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanıyor.

 

- Aksaray'da uygulama süreci iki ay içinde başlıyor

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Aksaray sanayi esnafı için önemli bir yatırım olan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hazırlık süreci tamamlandı. 375 milyon lira yatırım bedelli projenin uygulama süreci iki ay içinde başlıyor." dedi. 


TOKİ'nin yaptığı en önemli çalışmalardan birisinin de sanayi tesislerinin şehir dışına taşınması olduğunu aktaran Turan, şunları kaydetti:

 

"Üç yerde yaklaşık 4 bine yakın iş yeri inşa etmiş olacağız. Bu iş yerleri sadece ticaret yapılan, üretim yapılan yerler değil iş yerine göre 3, 5, 15 kişinin çalışıp, üretim yapacağı yerler. Bu konuda çok talep var. Adana'dan, Nevşehir'den talep var ama bunları da yönetecek kaynakları oluşturmamız lazım. Bu benim İdare Başkanı olarak çok inandığım bir iş, hükümetimiz bu işe çok önem veriyor ama bu işleri kaynaklandırarak yapmamız gerekiyor. Bu işin devam etmesi gerekir."


Geri Dön