19 / 04 / 2024

TOKİ 4 yılda 266 hastane inşa etti!

TOKİ 4 yılda 266 hastane inşa etti!

TOKİ'nin Seyrantepe ve Sultanbeyli'de inşa ettiği hastaneleri Avrupa'daki en modern hastanelerle yarışacak. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İdarenin konut dışında alanlarda da sorumlulukla hizmet verdiğini söyledi.



İstanbul'da teslim aşamasındaki Seyrantepe ve Sultanbeyli Devlet Hastaneleri, Avrupa'daki en modern hastanelerle yarışacak.  TOKİ  tarafından İstanbul'da yürütülen teslim aşamasındaki 2 önemli projeyi inceleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İdarenin konut dışında alanlarda da sorumlulukla hizmet verdiğini söyledi.

 

SEYRANTEPE'DE 600 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

 

Seyrantepe'de, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile birlikte yeni Devlet Hastanesinin inşaat alanını ziyaret eden Turan, 600 yatak kapasiteli hastanenin bölge için önemli bir yatırım projesi olduğunu aktardı. Turan, yaklaşık 177 bin metrekarelik toplam alanda 4 ana bloktan oluşan hastanenin, modern teknolojik altyapısı ile sağlık alanında tüm ihtiyaçlara^ yanıt verecek şekilde tasarlandığını söyledi. Turan örnek bir iklimlendirme sistemi ile donatılan hastanede 163 adet poliklinik, 80 adet yoğun bakım ünitesi, 44 adet acil servis, 24 adet ameliyathane ve 904 araçlık kapalı otoparkın yer aldığını kaydetti.

 

600 Yataklı Devlet Hastanesinin, İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçesi Şişlinin Huzur Mahallesi sınırları içindeki Seyrantepe'de inşa edildiğini belirten Turan, hastanenin konum itibariyle merkezi bir yerde bulunduğunu vurguladı.

 

Hastanenin tam kapasiteyle çalışmaya başladığında Anadolu’dan gelecek çok sayıda hastaya da hizmet vereceğini ifade eden Turan, "Yeni hastanemiz havalandırma, ısıtma ve tesisatı ile Avrupa’daki en modern hastanelerle yarışacak nitelikte olacak" dedi.

 


"SULTANBEYLİ'NİN EN BÜYÜK SAĞLIK YATIRIMI"

 

Seyrantepe hastanesini inceleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ardından 400 Yataklı Sultanbeyli Devlet Hastanesi ni inceledi.

 

Sultanbeyli’nin en büyük sağlık yatırımı olan 400 yataklı devlet hastanesinin kısa zamanda hizmete girmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Turan, "Hastanemizin iç bölmelerinde işlemleri bitirmek üzereyiz. Hastanenin çevre düzenlemesini de hızla tamamlayıp hizmete açacağız" dedi.

 

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi sınırları içinde bulunan 400 yataklı devlet hastanesinin oturum alanının 11 bin 82 metrekare olacak şekilde tasarlandığını söyleyen Turan, "Hastanemizin toplam kapalı alanı 68 bin 848 metrekaredir. Hastaneye ayrılan 52 bin 418 metrekarelik arazide yapılan çevre düzenlemesiyle hastaların ve hasta yakınlarının rahat edebileceği ortamlar oluşturulacak" açıklamasında bulundu.

 

Hastane inşaatının 17 bloktan oluştuğunu, hasta yatak odalarının tek kişilik ve çift kişilik olmak üzere tasarlandığını vurgulayan Turan, "Bir adedi lokal ameliyathane olmak üzere toplam 11 ameliyathaneye sahip hastanemizde ayrıca 55 hastanın aynı anda tedavi görebileceği biçimde yoğun bakım üniteleri mevcut olacak" ifadelerini kullandı.

 

TOKİ'DEN 266 HASTANE

 

Konut üretiminin yanında kamunun ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet verdiklerini vurgulayan Turan, TOKİ olarak son 4 yılda Sağlık Bakanlığına 266 hastane inşa ettiklerini söyledi.

Bu hastanelerin, 10 yataktan başlayıp bin yatağa kadar ulaştığını aktaran Turan, "Bu hastanelerin en önemlilerinden olan Seyrantepe Hastanesi ve Sultanbeyli Hastanesini en kısa sürede tamamlayarak Sağlık Bakanlığımıza devredeceğiz" dedi. 


Geri Dön