28 / 03 / 2024

TOKİ 50 yıllık spor tesisleri inşa ediyor!

TOKİ 50 yıllık spor tesisleri inşa ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yürüttükleri spor tesisi inşaatlarının tamamlanmasıyla Türkiye'nin gelecek 50 yılında bu alandaki ihtiyacının karşılanacağını söyledi.



Turan, şu anda Türkiye'deki bütün statların inşasını kendilerinin gerçekleştirdiğini anlattı. 


Üstlendikleri 18 stadyum inşaatınından Galatasaray'ın kullandığı Türk Telekom Arena ile Mersin'deki tesisleri teslim ettiklerini, diğer 16 projenin yapımının ise sürdüğünü dile getiren Turan, şöyle konuştu: "Şu anda Türkiye'de toplam kapasitesi 400 - 450 bin kişi olan statlar inşa ediliyor. Bu statların tamamı ya inşaat aşamasında veya başlangıç aşamasına geldi. Bu şu demek; önümüzdeki iki senede Türkiye'de 20'ye yalan stat yapılmış olacak. 


Türkiye tarihine bakıldığında önümüzdeki 50 yılın spor tesisleri şu anda inşa ediliyor. Yani inşallah önümüzdeki 50 yıl boyunca gelecek kuşak bir daha böyle bir yatırımla uğraşmayacak. Bunlar 5 yıllık, 10 yıllık yatırımlar değil, yeni, çok modern çevreci, ekolojik sistemleri olan statlar." Turan, Eskişehir'de yapımını sürdürdükleri stadyum projesine de değindi. 

Başlangıç aşamasında araziyle ilgili sıkıntılar yaşandığını ancak bunların çözüldüğünü vurgulayan Turan, "Şantiyede de bir sorun tespit etmedik. İnşallah kazasız belasız bitirir, Eskişehirsporumuza ve Eskişehirimize teslim ederiz. İnşallah burası da uzun yıllar buraya hizmet eder" ifadesini kullandı.


Ankara Son Söz


Geri Dön