29 / 03 / 2024

TOKİ 81 İlde sosyal konut projesi başvuruları ne zaman, kimler başvurabilir? İşte detaylar!

TOKİ 81 İlde sosyal konut projesi başvuruları ne zaman, kimler başvurabilir? İşte detaylar!

TOKİ 81 ilde hayata geçirecek projesi gündemde yer almaya devam ediyor. Vatandaşlar, sosyal konut projesi başvuru tarihi ve kimlerin başvurabileceğini araştırıyor.



81 İLDE 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU NE ZAMAN?

TOKİ 81 ilde hayata geçirecek projesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamada bulunmuştu; “TOKİ kapsamında 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin adımını atıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak kişiler için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız. Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Yeni evlenecek gençlerimiz için kota ayırıyoruz. Hazırlıklar bitmek üzere önümüzdeki günlerde detaylarını açıklayacağız.”

SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU GELİR ŞARTI NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde TOKİ tarafından yapılacak konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL'den fazla olmayacak.

SOSYAL KONUT PROJESİ PEŞİNAT VE VADE SÜRESİ NE OLACAK?

Ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaşlar için konutlar yüzde 10 peşin, 15 yıla kadar varan vadeli sabit taksit ödemeli uygulanacak. Evlerin fiyatları 400 bin TL gibi bir aralıkta olacak.

HAZİNE ARAZİLERİ DE AÇILIYOR

Hükümet, Hazine arazilerini de uygun koşullarda daha önce ev sahibi olmayan kişiler için konut yapımına açılacaktır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya,  Adana  gibi konut fiyatlarının daha çok arttığı şehirlerde ihtiyaca ve talebe göre sayı çıkarılacak.

TOKİ DAR GELİRLİ BAŞVURU ŞARTLARI.

  • Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olma,
  • Projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile oturuyor olmak ve projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması bu maddeye şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracaklar da bulunabilir onlar en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

İller döviz ve altın yarışına girdi! En çok döviz alan il belli oldu! İşte detaylar!

Asgari ücrette 3. zam sinyali! Asgari ücrete 3. zam mı gelecek?

Memur zamlarına dair detaylar! 2023 Ocak memur zammı ne kadar olacak?


Geri Dön