25 / 04 / 2024

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra, ‘TOKİ 81 ilde konut projesi başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak? TOKİ 81 ilde sosyal konut projesi ne zaman başlayacak?’ sorularının cevapları hiç kuşkusuz arama motorlarında en çok aratılan konulardan biri. İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 81 ilde dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak yapmayı planlayan proje kapsamında resmi açıklamalar da gelmeye ve sorular netlik kazanmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olduğu TOKİ konutlarının inşaatını 81 ilde başlatacaklarını dile getirdi.

Peki, TOKİ başvuruları başladı mı, TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları ne zaman alınacak? TOKİ sosyal konut projesi ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

HAZİNE ARAZİLERİ VATANDAŞA AÇILIYOR

Devlet, Hazine arazilerini de uygun koşullar ile konut yapımı için vatandaşa açacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, İzmir gibi konut fiyatlarının daha çok yükseldiği şehirlerde ihtiyaca ve talebe göre sayıyı belirlemiş olacak. Hazine arazileri evi olmayan vatandaşlara verilecek.

Konut tipleri için ise bakanlık proje belirleyecek. Vatandaş imar planına uygun olarak ise projesini hazırlayıp ruhsatını alarak evini yapabilecek.

Örnek olarak, bir arazide 500 - 1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler inşa edilecek. Bazı yerlerde 8 - 10 bin metrekarelik arsada, emsal 0. 50 olacak ve 3 - 4 katlı binalar yapılacak.

VERGİ MUAFİYETİ

Vatandaşa, arsayı aldığında evi yaptığı sürede resim, harç ve KDV muafiyeti gibi destek hakları da verilecek. Hazine arazisi tahsis edilirken belirli süre elden çıkarmama kriteri konulacak. Arsanın yerine göre ise metrekare büyüklükleri kaydedilecek.

 TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız


Geri Dön