26 / 04 / 2024

TOKİ 9 ildeki 1.372 konutu satışa çıkardı! 

TOKİ 9 ildeki 1.372 konutu satışa çıkardı! 

TOKİ, Türkiye genelinde konut satışlarına hızla devam ediyor. Her yıl binlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ 9 kentte 1372 konutu satışa çıkardı. 



Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Türkiye'de evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; TOKİ;9 kentte 1372 konutu satışa çıkardı. Daireler için başvuru süreci yakın zamanda sona erecek. Çekiliş ve kura şartı olmayan konutlar için 240 aya varan vade imkanı bulunuyor. Ödeme seçenekleri projeden projeye farklılık gösteriyor. 

TOKİ 9 ildeki 1.372 konutu satışa çıkardı! 

Seçenekler arasında yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade, yüzde 10 peşinat bedeli için 120 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade imkanı yer alıyor. İlk taksit ödemeleri ise konut teslimini takip eden ay başlıyor. 

TOKİ 9 ildeki 1.372 konutu satışa çıkardı! 

TOKİ 9 ildeki 1.372 konutu satışa çıkardı! 

TOKİ'den ev nasıl alınır? 

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşların TOKİ'nin resmi internet sitesinden satış duyurularını takip etmesi gerekiyor. Yayınlanan ilanlara başvurmak için konut sahibi olmak isteyen Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekiyor. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvurması yeterli olacak.

TOKİ 9 ildeki 1.372 konutu satışa çıkardı! 

Başvuru koşulları neler?

Türk vatandaşı olmak,

Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,

Daha önce TOKİ'den konut almamak ya da  TOKİ  kredisi kullanması gerekiyor,

Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,

Başvuruda bulunacak olan kişinin 25 yaşını doldurması,

Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır).

TOKİ'den 114 bin TL'ye ev sahibi olma şansı! 


Geri Dön