24 / 04 / 2024

TOKİ'den 114 bin TL'ye ev sahibi olma şansı! 

TOKİ'den 114 bin TL'ye ev sahibi olma şansı! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum, Türkiye genelinde açık satış yöntemiyle kurasız konut satışına devam ediyor. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul'da dahil olmak üzere 10 şehirde konut satışı yapmaya devam ediyor. Posta'dan Meltem Kara'nın haberine göre; Kurum ülke genelinde 1.117 konut satışı yapıyor. 

Kurasız satış

Açık satış olarak satılan konutlarda kura çekimi yapılıyor. Başvuru önceliğine göre alım yapılan konut satışlarında alıcılara daire seçme hakkı da tanınıyor. Şu anda Balıkesir, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kırşehir, Osmaniye ve Tokat olmak üzere 7 ilde 862 konuta başvuru yapılabiliyor. Tokat Niksar’daki projede özel bir durum var. Satışta bulunan 6 konut sadece engellilere ayrıldı. Kura ile satışa sunulan 258 konut ise Burdur, İstanbul ve Kocaeli’de bulunuyor.

TOKİ den 114 bin TL ye ev sahibi olma şansı! 

114 bin TL'den başlıyor

Alt ve orta gelir ailelere yönelik satış yapılan projelerde daire fiyatları  114 bin TL'den başlıyor. 557 TL'den başlayan taksitler 180 aya varan vade ile satılıyor. Ödeme seçenekleri ise projeden projeye farklılık gösteriyor. Alt ve orta grup için farklı ödeme planları mevcut. 

240 aya uzanan vade imkanı

Alt gelir grubu için yüzde 12 peşinat, 180 ay vade veya yüzde 20 peşinat, 240 ay vade imkanı bulunuyor. Orta grup için ise yüzde 10 ay peşinat 120 ay vade şansı yer alıyor. Ayrıca yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade seçeneği yer alıyor. Bazı projeler için ise özel ödeme imkanları bulunuyor. Örneğin İstanbul Silivri projesinde yüzde 25 peşinata 180 ay vade, engellilere özel Tokat Niksar projesinde yüzde 25 peşinata 120 ay vade imkanı bulunuyor. 

 TOKİ den 114 bin TL ye ev sahibi olma şansı! 

İndirim kampanyasında son günler

TOKİ tarafından uygulanan yüzde 20 indirim kampanyası 28 Mayıs'ta sona eriyor. Kalan taksit sayısı 12’den fazla olan ve borcunun tamamını ya da yüzde 25’ini peşin ödeyecek hak sahipleri indirimden faydalanabilecek. 

TOKİ den 114 bin TL ye ev sahibi olma şansı! 

Üst gelir şartı 6 bin 500 

Alt gelir grubu için konut alımında şu şartlar talep ediliyor:

Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının TOKİ’den konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/ kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç),

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması,

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500 TL (İstanbul’da 7.500 TL) olması.

TOKİ'den ayda 370 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!


Geri Dön