26 / 04 / 2024

TOKİ'den 218 bin TL'ye ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den 218 bin TL'ye ev sahibi olma fırsatı!

Türkiye genelinde hayata geçirdiği konut projeleri ile çok sayıda vatandaşı ev sahibi olma hayaline kavuşturan TOKİ, birçok kentte konut satışına devam ediyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ülke genelindeki konutlarını satmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; kurum son olarak Çanakkale'de 180 ay vadeyle sadece 218 bin TL'ye konut satışı gerçekleştiriyor. Yüzde 12 olarak belirlenen peşinat tutarı bu durumda 26 bin 204,98 TL oluyor. Peki TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur? 

Toki evlerinden birisine sahip olmak isteyen kişiler banka şubelerinden yapacakları başvuru esnasında kendilerinden istenilen belgeleri şube yetkilisine vermeleri gerekir. 

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Emeklilerin Sgk'dan alacakları Emekli Kimlik Belgesi

Şehit ailelerinin, dulların, yetimlerin ve harp malullerinin Sgk'dan alacakları Hak Sahipliği Belgesi

Engellilerin minimum yüzde 40 engeli olduğunu belirten heyet raporu

Bu belgelerle beraber kişiler konutların yapılacağı kentte belirlenmiş olan Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerine gitmeleri ve başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir. Başvuru esnasında kişiler şubelerde başvuru ücretini ödeyerek başvuru ve satın alma taahhütnamesini imzalarlar.

TOKİ den 218 bin TL ye ev sahibi olma fırsatı!
 

TOKİ hangi kentlerde var?

Toki Türkiye'nin 81 kentine de ev yapan bir kurumdur. Bu sayede Türkiye'de genelinde insanların kendi evlerinde yaşama imkanına kavuşmalarına katkı sağlıyor. 2020 senesi itibariyle inşaatına başlanan konutlar 81 için tasarlandı ve bu inşa edilecek yapılacakları ilçeler ve konut sayıları şehirlere bağlı olarak değişecek. 

Nasıl başvuru yapılacak?

Toki aracılığıyla ev almak kişiler Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerinin yanı sıra başvurularını e-devlet üzerinden de sağlayabilir.

TOKİ den 218 bin TL ye ev sahibi olma fırsatı!

Başvurularını e-devlet üzerinden yapmak isteyenlerin şu adımları izlemesi gerekir;

İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine e-devlet şifresiyle giriş yapılıyor.
Başvuru ekranını aramak istemeyen kişiler https://www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu? Linki üzerinden giriş yapabilirler.

Ödemeler nasıl gerçekleşir? 

Kura sonucu ev sahibi olma hakkını kazanan kişilerin öncelikle kendilerinden talep edilen yüzde 10'luk peşinatı ödemesi yapması gerekiyor. Bu peşinat dışında kalan tutar ise 8, 9, 10, 12 yıl vadeli olarak her ay anlaşmalı bankalara ödenir.

TOKİ den 218 bin TL ye ev sahibi olma fırsatı!

Vade senesi konut tipine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Örneğin alt gelir grubunda konutlar için vade 12 yıl olurken 3+1 eve sahip olan kişiler ödeyecekleri peşinata bağlı olarak 8, 9 ya da 10 yıl vadeli olarak ödeme gerçekleştiriyorlar.

Bunun için ev sahibi olan kişilerin Ziraat Bankası'nda ya da Halk Bankası'nda sözleşme imzalamaları gerekiyor. İlk taksitlerin ödenmesi ise sözleşmenin imzalandığı ay ile başlıyor. 

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!


Geri Dön