25 / 04 / 2024

TOKİ Adana Yüreğir'de 786 konut ve 43 işyeri inşa edecek!

TOKİ Adana Yüreğir'de 786 konut ve 43 işyeri inşa edecek!

Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde 12 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı 9 mahalle içinde yer alan Kışla Mahallesi'nde 60 dönüm alandaki 324 binanın yıkımı büyük oranda tamamlandı. TOKİ bu alanda 786 konut ve 43 işyeri yapacak...



ADANA'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde 12 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı 9 mahalle içinde yer alan Kışla Mahallesi'nde 60 dönüm alandaki 324 binanın yıkımı büyük oranda tamamlandı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliği içinde yürütülen projede Kışla Mahallesi'nde 12 dönümüne 786 adet yeni konut ve 43 adet işyeri yapılacağını, 48 dönümün ise yeşil alan, otopark ve açık alanlardan oluşacağını bildirdi. 


GERÇEK KENTSEL DÖNÜŞÜM


Başkan Mahmut Çelikcan, ilçedeki 99 mahallede bina stoğunun 47 bin adet olduğunu, bunun yüzde 80'nin ruhsatının bulunmadığını, deprem riskiyle karşı karşıya olan bina oranının ise yüzde 91.6 olduğunu söyledi. Yüreğirlilerin güvenli, nitelikli, sosyal donatıları olan yaşam alanlarında oturmayı hak ettiğini kaydeden Başkan Çelikcan, şu bilgileri verdi: 


"Yüreğir'de gerçek anlamda yerinde kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Bu amaçla Kışla Mahallesi'nin tamamı, Başak, Serinevler, Karacaoğlan, Yavuzlar, Akıncılar ve Cumhuriyet mahalleleri Yüreğir Belediyesi tarafından, Köprülü ve Sinanpaşa mahallelerinin tamamı  Adana  Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Bizim öncelikli hedefimiz, vatandaşlarımızla el sıkışarak modern konut sahibi olmalarını sağlamak. Bunu da ilk etapta Kışla Mahallesi'nde başlattık. Diğer bölgelere de örnek olacağına inanıyorum. Sırada Karacaoğlan ve Başak mahalleleri var." 


Zaman Gazetesi


Geri Dön