23 / 04 / 2024

Yüreğir'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Yüreğir'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Kışla Mahallesinde 786 konut ve 43 işyeri inşaatının devanı ettiği birinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarında bir taraftan binalar hızla yükselirken diğer yanda konutların bir kısmında dış cephe cam kaplama ve boyama işlemleri başladı.



Yüregir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın 4bu dönem öncelikli hizmetimiz olacak' dediği Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor. 


Kışla Mahallesinde 324 konutun yıkılarak yerine .786 konut ve 43 işyeri inşaatının devanı ettiği birinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarında bir taraftan binalar hızla yükselirken diğer yanda konutların bir kısmında dış cephe cam kaplama ve boyama işlemleri başladı. 


'BU DÖNEM ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM!' 


Adana'mn içinde bulunduğu çarpık yapılaşma ve depreme dayanıksız konutlar nedeniyle bu dönem Yüregir Belediyesi olarak üzerinde duracaklan öncelikli konunun 'Kentsel Dönüşüm' olduğunu belirten Başkan Çelikcan "Adana'da ilk yerinde ve gerçek kentsel dönüşümü biz başlattık. İlk olması nedeniyle çok sıkıntılar yaşadık. Bu yüzden geçen dönem proje ve görüşmeler nedeniyle kentsel dönüşüm tam meyvesini verememişti, ama bu dönem hem binalar yükselmeye başladı, hem proje sayısı arttı. Kışla Mahallesi'nde devam eden birinci etap çalışmaların planlanan tarihte biteceğini öngörüyoruz." diye konuştu. Kışla Mahallesi'nde 324 konutun yıkılarak yerine 786 konut ve 43 işyeri inşaatınm başlatıldığı birinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Birinci etapta bir taraftan binalar hızla yükselirken diğer yanda konutlarm bir kısmında dış cephe cam kaplama ve boyama işlemleri başladı. Başkan Çelikcan ayrıca Kışla Mahallesi'nde ilk etap kentsel dönüşüm çalışmaların ardından ikinci ve üçüncü etap çalışmalarımı! da devam edeceğini belirtti Kışla Mahallesindeki çalışmaların yanı sıra Karacaoglan, Cumhuriyet, Başak, Yavuzlar, Serinevler ve Akmalar Mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmalan devam ediyor. 


'KENTSEL DÖNÜŞÜM'İli YÜREGİR HAREKET KAZANDI! 


Yüregir'de başlatılan 'Kentsel Dönüşüm' çalışmalarımı! ilçeye ayrı bir hareketlilik kazaııdırdıgmı belirten Başkan Çelikcan "Bundan önceki yıllarda kimse Yüregir'e dönüp bakmazken başla ttıguııız çalışmalar neticesinde bütün yatınmcıların dikkati Yüregir'in üzerine yöneldi. Birçok özel ve kaıııu yatırımı ilçemize geliyor. Bu yatırımlar ilçemizin gelişmesine olumlu katkı sağlayacaktır. Biz bütün ya tınmalara kanunlar ölçüsünde her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Yeter ki ilçemiz gelişsin, kalknısın." şeklinde konuştu. 


Adana Çukurova


Geri Dön