20 / 04 / 2024

TOKİ Adana'da 752 konuta 14 bin başvuru

TOKİ Adana'da 752 konuta 14 bin başvuru

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Adana'da, dar gelirliler ve yoksullar için yaptırılacak 752 konutun kura çekimi gerçekleştirildi



Kura sonuçlarının tam listesi için tıklayınız!

Yüreğir ilçesine bağlı Akkuyu mevkisinde yapımı gerçekleştirilecek konutlar için 14 bin 279 kişinin başvurduğu belirtilirken, kurada ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük mutluluk, çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı. Sabah saatlerinden itibaren kura çekiminin yapılacağı merkez Yüreğir ilçesindeki Serinevler Spor Salonu'na gelen vatandaşlardan bazıları, kalabalık olması sebebiyle kura çekimini salon dışından takip etmek zorunda kaldı. Törene katılan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı tarafından belirlenen ilk talihli İncirlik Hava Üssü'nde taşeron firma aracılığıyla çalışan ve yaklaşık 4 ay önce işten çıkarıldığı belirtilen Ahmet Pekyen oldu. Büyük mutluluk yaşayan Pekyen, ilk defa konut sahibi olacağını söyledi. Uzun yıllar önce eşini kaybettiği için köydeki babasının yanında zor şartlar altında yaşadığını belirten ve kurada adı çıkan Ümüs Öztürk ise sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Editörün notu:  TOKİ   Adana  Akkuyu projesinde 752 kişinin isim listesi heryerden önce Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com da olacak.


Geri Dön