28 / 03 / 2024

TOKİ Ankara Yenimahalle projesi için ÇED süreci başladı!

TOKİ Ankara Yenimahalle projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yenimahalle 2020 projesi için ÇED süreci başladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın  Ankara  Yenimahalle projesi için ÇED süreci başladı. Proje 72 milyon TL'ye mal olacak.

TOKİ Ankara Yenimahalle Yakacık 2020 projesinde 479 adet konut, 1 adet 4 dükkanlı ticaret merkezi ve 1 adet 5 dükkanlı ticaret merkezi yer alacak.

Mahalle kültürünü önceleyen, yatay mimariyi esas alan medeniyete uygun sosyal konut projelerinde talebin çok olduğu projeler için ilk etapta hak sahipleri kurayla belirlenecek.

TOKİ Ankara Yenimahalle projesi için ÇED süreci başladı!

İnşa edilecek olan tüm yapılar (konut yapıları, depo, makine daireleri, trafo yapıları, site giriş yapıları, kapıcı daireleri, sosyal donatı yapıları) konut yapılarında tünel kalıp ve diğer yapılarda karkas yapım sistemlerine uygun olarak inşa edilmesi planlanıyor.

TOKİ Ankara Yenimahalle projesinde ortalama 80 kişinin çalıştırılması planlanıyor. Projenin hafriyat çalışmaları 10 ay, inşaat çalışmaları 8 ay sürecek olup proje toplamda 18 ayda tamamlanacak.

Ankara Yenimahalle  TOKİ  projesinin alanı 91 bin 668 metrekare olarak belirlendi. Proje alanının yaklaşık 14 kilometre güneydoğusunda Ankara il merkezi bulunuyor.

Yenimahalle TOKİ projesi 24 blok şeklinde yükselecek. projedeki blokların 22 tanesi konut, 2 tanesi ise ticaret merkezi olacak.
 

TOKİ'den 10 ilde kurasız konut fırsatı!


Geri Dön