28 / 03 / 2024

TOKİ Ankara'da tam gaz!

TOKİ Ankara'da tam gaz!

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında 21 bin 901 konut inşa eden TOKİ 7 bin 58 konutun yapımına devam ediyor. Projelerde yeşile de önem veriliyor



Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında 21 bin 901 konut inşa eden  TOKİ  7 bin 58 konutun yapımına devam ediyor. Projelerde yeşile de önem veriliyor 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleriyle çarpık kentleşme sonucunda yaşanamaz hale gelen bölgeleri yaşanabilir çevrelere dönüştürdüklerini söyledi. 


Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm atağına kalkan TOKî'nin, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğüne dikkati çeken Turan, "Başkentte kentsel dönüşüm kapsamında 21 bin 901 konut inşa ettik. 7 bin 58 konutumuzun yapımına devam ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde inşaatı devam eden konutlarımızın bir kısmını tamamlayacağız." dedi. TOKİ tarafından 9 Ekim 2015'te kentsel dönüşüm kapsamında Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi'de temeli atılan 870 konutun tamamlanma aşamasına geldiğini vurgulayan Turan, "575 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz kentsel dönüşümde 5 bin 420 konut yapacağız. Projemizde ayrıca dört cami, iki adet ticaret merkezi, dört adet okul, iki adet sosyokültürel tesis, bir adet Kızılay binası yer alacak." diye konuştu. 


Yüzde 57 YEŞİL ALAN 


Bu alanda bulunan bin 350 gecekondunun bin 230'unun anlaşma yoluyla yıkıldığını belirten Turan, şunları kaydetti: "Bu bölgede üretilecek konut sayısı toplamda 5 bin 420'dir. Proje alanının yüzde 21'i konut, yüzde 57'si yeşil alan, yüzde 22'si de yollar ve sosyal donatılara ayrılmıştır. Projemiz ile yaklaşık 5060 yıldır çarpık yapılaşmaya maruz kalan bu alandaki riskli yapıların modern konutlara dönüşümünü sağlayacağız." 


5 BİN 260 KONUT


 Turan, Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülen "Kentsel Yenileme Projesi" kapsamında  Ankara  Mamak Anayurt-Gülseren mahallelerinde bin 219 konutun inşa edildiği üçüncü etabı kısa sürede bitireceklerini dile getirdi. Turan, projenin üçüncü etabında ticaret merkezleri, cami ve sosyal donatı alanlarının da bulunduğunu belirtti. 


Kentsel dönüşüm kapsamında Anayurt-Gülseren mahallelerinde toplam 5 bin 260 konutun inşa edileceğini anlatan Turan, "Kentsel dönüşüm projemizin içerisinde ayrıca üç cami, iki okul, üç ticaret merkezi, sağlık tesisi, 2 sosyokültürel tesis ve ilçe emniyet müdürlüğü binası bulunuyor." diye konuştu. 


Turan, kentsel dönüşüm projelerinin sadece fiziksel bir iyileştirme faaliyeti olmadığının altını çizerek, "Dönüşüm projeleri ile o yerleşim birimine ayni ve nakdi finansal kaynak aktarılıyor. İnsan ve toplum sağlığı kalitesi artıp, yeni iş alanları ve kentleşme kültürü gelişiyor." dedi. Mamak'ta yapılan kentsel dönüşüm projelerinin ilçeye yeni değerler katacağını vurgulayan Turan, vatandaşlara, güvenli yapılarda mutlu bir yaşam sürmesini diledi. 


Günboyu 


Geri Dön